Μετάβαση στο περιεχόμενο
Espresso-distribution – En djupdykning i den komplexa världen av kaffe - Barista och Espresso

Espresso-διανομή – Μια βαθιά βουτιά στον πολύπλοκο κόσμο του καφέ

Espresso είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μορφές καφέ γύρω από Σχετικά με το στον κόσμο. Είναι μία ισχυρή, συμπυκνωμένη μορφή καφέ που προσφέρει μία πλούσια και πλήρη γευστική εμπειρία. Αλλά η σωστή espresso-διανομή είναι μία σύνθετη διαδικασία που απαιτεί τη σωστή τεχνική και γνώση.

Τι είναι η espresso-διανομή και γιατί είναι σημαντική;

Η Espresso-διανομή είναι η διαδικασία κατά την οποία ο αλεσμένος καφές διανέμεται ομοιόμορφα μέσα στο portafilter έτσι ώστε η παρασκευή να είναι όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφη. Είναι σημαντικό γιατί επηρεάζει τη γεύση και την ποιότητα της τελικής εσπρέσο. Μία σωστή espresso-διανομή παρέχει μία ομοιόμορφη και ισοδύναμη παρασκευή κάθε φορά, ενώ μία κακή διανομή μπορεί να οδηγήσει σε μία άνιση και κακή γεύση. 

Οι κυριότεροι παράγοντες για μία σωστή espresso-διανομή

Υπάρχουν τρεις σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη espresso-διανομή: η ποιότητα του μύλου καφέ, το μέγεθος των αλεσμάτων και τέλος πώς διανέμετε τον αλεσμένο καφέ στο φίλτρο. 

Η ποιότητα του καφέ και το μέγεθος των αλεσμάτων

Η ποιότητα και το μέγεθος των αλεσμάτων παίζουν μεγάλο ρόλο. Στην πραγματικότητα, όσο μεγαλύτερα είναι τα αλέσματα, τόσο καλύτερος αλεσμένος καφές θα έχετε. Όταν μιλάμε για την ποιότητα του αλεσμένου καφέ Σχετικά με το, αναφερόμαστε στο πόσο ομοιόμορφα είναι τα κομμάτια του αλεσμένου καφέ και όσο πιο ομοιόμορφα είναι, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε. Έτσι, η ποιότητα του μύλου θα καθορίσει την ποιότητα του πόσο ομοιόμορφα θα αλέθεται ο καφές. Ένας άνισα αλεσμένος καφές θα έχει ως αποτέλεσμα μία αδύναμη και κακή γεύση. Από πικρές νότες μέχρι ξινές εσπρέσο.

Πώς να διανέμετε τον καφέ σας

Αφού έχετε αλέσει τον καφέ σας, οι περισσότεροι συνήθως χρησιμοποιούν το χέρι τους για να διασφαλίσουν προσεκτικά ότι ο καφές δεν χύνεται πριν τον ταμπάρετε (πιέσετε) στο καφέ. Ορισμένοι κουνάνε το portafilter και άλλοι χτυπούν το portafilter στον πάγκο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι, αλλά αυτό που έχουμε δει ότι λειτουργεί καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο διανομής το οποίο θα σας δώσει την ίδια διανομή κάθε φορά. Το θέμα με τη λέξη "ομοιόμορφο" είναι ότι αν Σχετικά με το κουνάτε, χτυπάτε, χρησιμοποιείτε το χέρι σας, δεν θα μπορέσετε ποτέ να εκτελέσετε το ίδιο πράγμα ξανά στην επόμενη παρασκευή. Γι' αυτό ένα εργαλείο διανομής είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να αποκτήσετε καλύτερα αποτελέσματα. 

Πώς να επιτύχετε μία σωστή espresso-διανομή

Για να επιτύχετε μία σωστή espresso-διανομή απαιτείται μία σωστή συνδυαστική των τριών παραπάνω παραγόντων. Ακολουθούν μερικά βήματα που μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη μίας βέλτιστης espresso-διανομής:

  1. Επιλέξτε σωστούς κόκκους καφέ – Επιλέξτε υψηλής ποιότητας, φρέσκους κόκκους καφέ για την καλύτερη γεύση και ποιότητα. Αυτό θα σας δώσει καλύτερο αλεσμένο καφέ. 
  2. Χρησιμοποιήστε καλό μύλο καφέ – Εδώ είναι ένας οδηγός για το πώς να επιλέξετε έναν καλό μύλο καφέ.
  3. Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο διανομής - Εδώ είναι μερικές συστάσεις.

Σύνοψη

Η Espresso-διανομή είναι ένα σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας παρασκευής ενός τέλειου espresso. Μία σωστή διανομή εγγυάται μία ομοιόμορφη και ισοδύναμη γεύση κάθε φορά. Ακολουθώντας τους κυριότερους παράγοντες και τα βήματα για μία σωστή διανομή, μπορείτε να επιτύχετε μία βέλτιστη espresso κάθε φορά. Έτσι άρχισε να πειραματίζεσαι και να ανακαλύπτεις τον κόσμο του καφέ ξανά!

 

παλαιότερη ανάρτηση
Νεότερες αναρτήσεις

Καλάθι αγορών

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Ψώνισε τώρα