Έτσι πλοηγείστε τις γεύσεις του espresso - Συμβουλές για να αποφύγετε τη ξινή ή πικρή γεύση
Apr 06, 2023
Espresso είναι ένα ποτό που αγαπάται από πολλούς γύρω Σχετικά με το στον κόσμο για την μοναδική του γεύση και άρωμα. Αλλά μερικές φορές μια espresso μπορεί να έχει ξινή ή πικρή γεύση, κάτι που μπορεί να μειώσει την απόλαυση αυτού του εξαιρετικού ποτού. Σε αυτή την ανάρτηση του blog θα εξετάσουμε πώς να πλοηγηθείτε στις γεύσεις του espresso και ποιες ενέργειες μπορούν να ληφθούν Σχετικά με το αν έχει ξινή ή πικρή γεύση.
Πρώτα και κύρια, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι μπορεί να προκαλέσει μια espresso να έχει ξινή ή πικρή γεύση. Μια ξινή espresso μπορεί να είναι αποτέλεσμα των κόκκων που έχουν ψηθεί πολύ ή πολύ λίγο ή ότι η εκχύλιση έχει διαρκέσει πολύ λίγο. Στον κόσμο του espresso συνήθως αυτό ονομάζεται υποεκχύλιση. Από την άλλη πλευρά, μια πικρή espresso μπορεί να οφείλεται στο ότι οι κόκκοι έχουν ψηθεί πολύ ή ότι ο χρόνος εκχύλισης έχει διαρκέσει πολύ.
Πριν μπούμε στις ενέργειες, ξεκινήστε χρησιμοποιώντας πάντα την ίδια δόση κάθε φορά, έτσι ώστε να έχετε μόνο μία παράμετρο που αλλάζετε τη φορά. Σχετικά με το υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές μεταβλητές όπως η δόση, ο χρόνος εκχύλισης, η θερμοκρασία εκχύλισης και ο βαθμός άλεσης, θα είναι πολύ δύσκολο να καταλάβετε γιατί η espresso σας δεν έχει καλή γεύση.
Σχετικά με το η espresso έχει ξινή γεύση
Σχετικά με το αν διαπιστώσετε ότι η espresso σας έχει ξινή γεύση, υπάρχουν μερικές ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε τη γεύση. Ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε κόκκους υψηλότερης ποιότητας και να βεβαιωθείτε ότι είναι φρέσκοι. Σχετικά με το αν οι κόκκοι είναι πολύ παλιοί, μπορεί να έχουν χάσει τη φυσική τους γλυκύτητα και οξύτητα. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τον βαθμό άλεσης για να έχετε μια espresso που είναι λιγότερο ξινή. Μια πιο λεπτή άλεση μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της οξύτητας.
Ενέργεια
- Άλεση πιο λεπτά (συμβάλλει σε μεγαλύτερο χρόνο εκχύλισης)
- Αύξηση της θερμοκρασίας εκχύλισης (σύσταση μεταξύ 93 και 96 βαθμών)
- Αγορά πιο σκούρων ψημένων κόκκων εσπρέσο (γενικά πιο εύκολο να εκχυλιστούν με πιο σκούρους ψημένους κόκκους)
Κάντε κλικ εδώ Σχετικά με το χρειάζεστε καλό καφέ!
Σχετικά με το η espresso έχει πικρή γεύση
Σχετικά με το αν η espresso σας έχει πικρή γεύση, μπορείτε επίσης να λάβετε μέτρα για να διορθώσετε τη γεύση. Ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε κόκκους υψηλότερης ποιότητας και να βεβαιωθείτε ότι είναι φρέσκοι. Σχετικά με το αν οι κόκκοι έχουν ψηθεί πολύ, μπορεί να κάνουν τον καφέ να έχει καμένη ή πικρή γεύση. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τον βαθμό άλεσης για να έχετε μια espresso που είναι λιγότερο πικρή. Μια πιο χονδρή άλεση μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της πίκρας.
Ενέργεια
- Άλεση πιο χοντρά (συμβάλλει σε μικρότερο χρόνο εκχύλισης)
- Μείωση της θερμοκρασίας εκχύλισης (σύσταση μεταξύ 93 και 90 βαθμών)
Κάντε κλικ εδώ Σχετικά με το χρειάζεστε καλό καφέ!
Γενικές πληροφορίες για την εκχύλιση Σχετικά με το
Για να αποκομίσετε τα καλύτερα από την espresso σας είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιήσετε τη σωστή ποσότητα καφέ και νερού. Μια γενική κατευθυντήρια γραμμή είναι να έχετε διπλάσια ποσότητα espresso από την ποσότητα γραμμαρίων καφέ που χρησιμοποιείτε. Δηλαδή, ένας κανονικός διπλός εσπρέσο χρησιμοποιεί περίπου 18g φρέσκου αλεσμένου καφέ και με αυτό θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποκομίσετε περίπου 36g espresso. Σχετικά με το αν χρησιμοποιείτε πολύ καφέ ή πολύ λίγο νερό, μπορεί να επηρεάσει τη γεύση της espresso σας και να φαίνεται πολύ έντονη.
Πώς επηρεάζει ο χρόνος εκχύλισης
Ο χρόνος που χρειάζεται για να βγάλεις την επιθυμητή ποσότητα espresso παίζει σημαντικό ρόλο. Σχετικά με το Αν ο χρόνος εκχύλισης είναι πολύ σύντομος, ο καφές θα έχει ξινή γεύση και Σχετικά με το αν ο χρόνος είναι πολύ μεγάλος, θα έχει πικρή γεύση. Μια γενική κατευθυντήρια γραμμή είναι ότι θα πρέπει να διαρκεί κάπου μεταξύ 20-30 δευτερολέπτων. Έτσι, αν Σχετικά με το σου πήρε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα για να βγάλεις 36g espresso, θα πρέπει να αλέσεις πιο ψιλά μέχρι να βρεις τον χρόνο μεταξύ 20 και 30 δευτερολέπτων.
Πόσο καφέ πρέπει να χρησιμοποιήσω;
Συνήθως λέμε γύρω στα 18 γραμμάρια για έναν διπλό εσπρέσο και περίπου 10 γραμμάρια για ένα σινγκλ σότ. Φυσικά, μεγαλύτερες και μικρότερες ποσότητες μπορούν επίσης να λειτουργήσουν, εδώ είναι σημαντικό να τηρείς μια μέτρηση ώστε να μην εισάγεις πολλές παραμέτρους όταν προσπαθείς να πετύχεις ένα καλό αποτέλεσμα.
Χρησιμοποίησε μια ζυγαριά!
Ένας γρήγορος τρόπος για να έχεις καλά αποτελέσματα είναι μια ζυγαριά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να μετρήσεις και να κατανοήσεις τι πρέπει να αλλάξεις.
Οδηγίες βήμα προς βήμα:
- Ζύγισε 18g καφέ στο φίλτρο
- Βάλε μια ζυγαριά κάτω από την κούπα του καφέ και ξεκίνα την εκχύλιση και μέτρα το χρόνο!
- Όταν φτάσεις τα 36g espresso, σταμάτα την εκχύλιση και το χρονόμετρο.
- Σχετικά με το Αν ο χρόνος ήταν κάτω από 20 δευτερόλεπτα, άλεσε πιο ψιλά και δοκίμασε ξανά. Σχετικά με το Αν ο χρόνος ήταν πάνω από 30 δευτερόλεπτα, άλεσε πιο χοντρά και δοκίμασε ξανά.
- Όταν έχεις φτάσει σε καλό χρόνο με τη σωστή ποσότητα αλλά ακόμα έχει ξινή γεύση, προσπάθησε να αυξήσεις τη θερμοκρασία εκχύλισης. Σχετικά με το Αν έχει πικρή γεύση, προσπάθησε να μειώσεις τη θερμοκρασία εκχύλισης.
Δεδομένου ότι όλα εξαρτώνται από το πόσο καλές είναι οι κόκκοι που έχεις, θα χρειαστεί να πειραματιστείς, αλλά με αυτόν τον οδηγό μπορείς να φτάσεις γρήγορα σε ένα σχετικά καλό αποτέλεσμα και στη συνέχεια να κάνεις μικρές αλλαγές για να πετύχεις τα καλύτερα αποτελέσματα.
Κάνε κλικ εδώ Σχετικά με το χρειάζεσαι μια ζυγαριά καφέ!
Συμπερασματικά, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς κόκκους υψηλής ποιότητας, να βεβαιώνεσαι ότι είναι φρέσκοι και να χρησιμοποιείς τη σωστή ποσότητα καφέ και νερού για να βγάλεις το καλύτερο από την espresso σου. Σχετικά με το Αν η espresso σου έχει ξινή ή πικρή γεύση, μπορείς να ρυθμίσεις τον βαθμό άλεσης ή τον χρόνο εκχύλισης για να διορθώσεις τη γεύση. Με τη σωστή τεχνική και λίγη εμπειρία, μπορείς γρήγορα να γίνεις μάστερ στην παρασκευή του τέλειου εσπρέσο και να απολαύσεις τις εξαιρετικές γεύσεις και αρώματα του.