Μετάβαση στο περιεχόμενο
Så navigerar du smakerna av espresso - Tips för att undvika sur eller bitter smak - Barista och Espresso Så navigerar du smakerna av espresso - Tips för att undvika sur eller bitter smak - Barista och Espresso

Πώς να περιηγηθείτε στις γεύσεις espresso - Συμβουλές για την αποφυγή ξινής ή πικρής γεύσης

Espresso είναι ένα ποτό που αγαπούν πολλοί γύρω μας Σχετικά με το στον κόσμο για τη μοναδική γεύση και το άρωμά του. Αλλά μερικές φορές ένα espresso ξινή ή πικρή γεύση, κάτι που μπορεί να μειώσει την απόλαυση αυτού του νόστιμου ποτού. Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα δούμε πώς να πλοηγηθείτε στις γεύσεις του espresso και ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν Σχετικά με το έχει ξινή ή πικρή γεύση.

Καταρχάς, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι μπορεί να προκαλέσει espresso έχει ξινή ή πικρή γεύση. Ένα ξινό espresso μπορεί να οφείλεται στο ότι οι κόκκοι ψήνονται για πολύ ώρα ή λίγο, ή στο ότι ο χρόνος παρασκευής είναι πολύ σύντομος. espresso Αυτό συνήθως ονομάζεται υποεκχυλισμένο. Ένα πικρό espresso Από την άλλη πλευρά, μπορεί να οφείλεται στο ότι οι κόκκοι έχουν καβουρδιστεί πάρα πολύ ή στο ότι ο χρόνος παρασκευής ήταν πολύ μεγάλος. 

Πριν προχωρήσουμε στα βήματα, ξεκινήστε χρησιμοποιώντας πάντα την ίδια δόση κάθε φορά, ώστε να έχετε μόνο μία παράμετρο που αλλάζετε κάθε φορά. Σχετικά με το Υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές μεταβλητές όπως η δοσολογία, ο χρόνος παρασκευής, η θερμοκρασία παρασκευής και το μέγεθος άλεσης, που θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να καταλάβετε γιατί espresso δεν έχει καλή γεύση. 

Σχετικά με το espresso έχει ξινή γεύση

Σχετικά με το νιώθεις ότι το δικό σου espresso έχει ξινή γεύση, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε τη γεύση. Ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε φασόλια υψηλότερης ποιότητας και να βεβαιωθείτε ότι είναι φρέσκα. Σχετικά με το Αν τα φασόλια είναι πολύ παλιά, μπορεί να έχουν χάσει τη φυσική τους γλυκύτητα και οξύτητα. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε την άλεση για να πετύχετε espresso το οποίο είναι λιγότερο όξινο. Ένα πιο λεπτό άλεσμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της οξύτητας. 

Μέτρο

  • Αλέστε πιο λεπτά (συμβάλλει σε μεγαλύτερο χρόνο παρασκευής)
  • Αυξήστε τη θερμοκρασία παρασκευής (συνιστάται μεταξύ 93 και 96 βαθμών)
  • Αγοράστε πιο σκούρους καβουρδισμένους κόκκους εσπρέσο (γενικά είναι πιο εύκολο να παρασκευαστεί με πιο σκούρους καβουρδισμένους κόκκους) 

Κλικ εδώ Σχετικά με το Χρειάζεσαι καλό καφέ!

Σχετικά με το espresso έχει πικρή γεύση

Σχετικά με το σας espresso Αν ο καφές σας έχει πικρή γεύση, μπορείτε επίσης να λάβετε μέτρα για να διορθώσετε τη γεύση. Ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε κόκκους υψηλότερης ποιότητας και να βεβαιωθείτε ότι είναι φρέσκοι. Σχετικά με το Αν οι κόκκοι καβουρδιστούν πολύ, ο καφές μπορεί να έχει καμένη ή πικρή γεύση. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την άλεση για να πετύχετε espresso το οποίο είναι λιγότερο πικρό. Ένα πιο χοντρό άλεσμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πικράδας.

Μέτρο

  • Αλέστε πιο χοντρά (συμβάλλει σε μικρότερο χρόνο παρασκευής)
  • Χαμηλώστε τη θερμοκρασία παρασκευής (συνιστάται μεταξύ 93 και 90 βαθμών)

Κλικ εδώ Σχετικά με το χρειάζεσαι καλό καφέ!

Γενικές πληροφορίες Σχετικά με το ζυθοποιία

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το espresso Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα καφέ και νερού. Μια γενική οδηγία είναι να πίνετε διπλάσια ποσότητα. espresso ως ποσότητα γραμμαρίων καφέ που χρησιμοποιείτε. Δηλαδή, ένας κανονικός διπλός εσπρέσο χρησιμοποιεί περίπου 18 γρ. φρεσκοαλεσμένου καφέ και με αυτόν τον αριθμό θα πρέπει να προσπαθήσετε να στοχεύσετε σε περίπου 36 γρ. espresso. Σχετικά με το Αν χρησιμοποιήσετε υπερβολική ποσότητα καφέ ή πολύ λίγο νερό, μπορεί να επηρεαστεί η γεύση του espresso και νιώθω υπερβολικά έντονα. 

Πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος παρασκευής ζυθοποιίας

Ο πραγματικός χρόνος που χρειάζεται για να λάβετε το επιθυμητό ποσό espresso παίζει μεγάλο ρόλο. Σχετικά με το Εάν ο χρόνος παρασκευής είναι πολύ σύντομος, ο εσπρέσο θα έχει ξινή και Σχετικά με το Αν ο χρόνος είναι πολύ μεγάλος, θα έχει πικρή γεύση. Μια γενική οδηγία είναι ότι θα πρέπει να διαρκέσει κάπου 20-30 δευτερόλεπτα. Σχετικά με το Σου πήρε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα για να βγάλεις 36 γραμμάρια. espresso Θα πρέπει να αλέθετε πιο λεπτά μέχρι να φτάσετε σε χρόνο μεταξύ 20 και 30 δευτερολέπτων. 

Πόσο καφέ πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Συνήθως λέμε περίπου 18 γραμμάρια για έναν διπλό εσπρέσο και περίπου 10 γραμμάρια για μια μονή δόση. Φυσικά, μπορούν επίσης να λειτουργήσουν μεγαλύτερες και μικρότερες ποσότητες, εδώ είναι σημαντικό να τηρείτε ένα μέτρο, ώστε να μην εισάγετε πολλαπλές μεταβλητές όταν προσπαθείτε να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα. 

Χρησιμοποιήστε ζυγαριά!

Ένας γρήγορος τρόπος για να έχετε καλά αποτελέσματα είναι να χρησιμοποιήσετε μια ζυγαριά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μετρήσετε και να κατανοήσετε τι πρέπει να αλλάξετε. 

Οδηγός βήμα προς βήμα: 

  1. Ζυγίστε 18 γρ. καφέ στο φορητό φίλτρο
  2. Τοποθετήστε μια ζυγαριά κάτω από το φλιτζάνι του καφέ, ξεκινήστε την παρασκευή και αφιερώστε χρόνο!
  3. Όταν φτάσετε τα 36 γραμμάρια espresso σταματήστε την παρασκευή και το χρονόμετρο.
  4. Σχετικά με το ο χρόνος ήταν κάτω από 20 δευτερόλεπτα. Αλέστε πιο λεπτά και δοκιμάστε ξανά.Σχετικά με το ο χρόνος ήταν πάνω από 30 δευτερόλεπτα. Τρίψτε πιο χοντρά και δοκιμάστε ξανά. 
  5. Όταν έχετε φτάσει σε μια καλή στιγμή με τη σωστή ποσότητα αλλά εξακολουθεί να έχει ξινή γεύση, δοκιμάστε να αυξήσετε τη θερμοκρασία παρασκευής. Σχετικά με το Έχει πικρή γεύση, δοκιμάστε τη θερμοκρασία ζυθοποίησης στο κρεβάτι. 

Δεδομένου ότι όλα εξαρτώνται από το πόσο καλά είναι τα φασόλια, θα πρέπει να πειραματιστείτε, αλλά με αυτόν τον οδηγό μπορείτε να φτάσετε γρήγορα σε ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα και στη συνέχεια να κάνετε μικρές αλλαγές για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. 

Κλικ εδώ Σχετικά με το Χρειάζεστε μια ζυγαριά καφέ!

Συμπερασματικά, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε κόκκους καφέ υψηλής ποιότητας, να βεβαιώνεστε ότι είναι φρέσκοι και να χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα καφέ και νερού για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον καφέ σας. espresso. Σχετικά με το σας espresso Είτε έχει ξινή είτε πικρή γεύση, μπορείτε να προσαρμόσετε τον χρόνο άλεσης ή παρασκευής για να διορθώσετε τη γεύση. Με τη σωστή τεχνική και λίγη εμπειρία, μπορείτε γρήγορα να γίνετε μάστερ στην παρασκευή του τέλειου εσπρέσο και να απολαύσετε τις εξαιρετικές γεύσεις και τα αρώματά του.

Back to top