Οδηγός βήμα προς βήμα: Τέλειο Espresso με Sage Barista Express
May 31, 2024
Για να κατακτήσετε το δικό σας Sage Barista Express περιλαμβάνει την βελτιστοποίηση κάθε βήματος της διαδικασίας παρασκευής. Ακολουθεί ένας λεπτομερής οδηγός που θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους κόκκους καφέ σας.
1. Επιλογή και Παρασκευή Κόκκων Καφέ
- Κόκκοι καφέΧρησιμοποιείτε πάντα φρέσκους κόκκους καφέ υψηλής ποιότητας. Βεβαιωθείτε ότι οι κόκκοι έχουν ημερομηνία ψησίματος στη συσκευασία, κατά προτίμηση όχι παλαιότερη από 1-2 μήνες. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν καφέ που έχει καβουρδιστεί μέσα σε λίγες εβδομάδες.
- Προθέρμανση του μηχανήματοςΕνεργοποιήστε τη μηχανή και αφήστε την να ζεσταθεί. Η συμβουλή είναι να ζεστάνετε και το φίλτρο. Κάνοντας μερικές φορές καφέ χωρίς καφέ ή τοποθετώντας τον σε ένα δοχείο με ζεστό νερό.
2. Άλεση κόκκων καφέ
- Ρύθμιση του μύλου: Ξεκινήστε με μια μέτρια χοντρή ρύθμιση (περίπου 5-7). Προσαρμόστε με βάση τα αποτελέσματα αργότερα.
- ΖύγισμαΧρησιμοποιήστε μια ζυγαριά για να ζυγίσετε 16-18 γραμμάρια φασολιών για διπλό espresso. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε διπλό espresso το δοχείο που δεν είναι υπό πίεση.
3. Δοσολογία και συμπύκνωση
- Άλεση και ΔόσηΑλέστε τους κόκκους απευθείας στο portafilter και βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή ποσότητα.
- ΠάτημαΣυσκευάστε τον καφέ ομοιόμορφα και με την κατάλληλη πίεση. Η επιφάνεια πρέπει να είναι επίπεδη και συμπαγής. Για ομοιόμορφο πάτημα, κρατήστε το πατητήρι ίσιο και ασκήστε σταθερή δύναμη.
4. Χρήση της ζυγαριάς για την παρασκευή καφέ
- ΠαρασκευήΤοποθετήστε μια ζυγαριά κάτω από το φλιτζάνι εσπρέσο για να μετρήσετε την ποσότητα espresso το οποίο εξάγεται.
- Ξεκινήστε την παρασκευή ζυθοποιίαςΞεκινήστε τη μηχανή και ξεκινήστε την εκχύλιση. Μετρήστε τόσο τον χρόνο όσο και το βάρος της εκχύλισης. Ο στόχος είναι να λάβετε περίπου 36 γραμμάρια. espresso από 18 γραμμάρια φασολιών σε 20-30 δευτερόλεπτα.
- Κανόνας εμπειρικής εφαρμογής να προσπαθήσετε να πετύχετε αναλογία 1:2 μεταξύ της ποσότητας αλεσμένου καφέ και της ποσότητας espresso βγαίνεις έξω.
5. Ρυθμίσεις προγράμματος
- Προσαρμογή προγραμμάτων: Sage Barista Express επιτρέπει την προσαρμογή της έντασης. Πρώτα πατήστε το κουμπί προγράμματος, στη συνέχεια πατήστε το κουμπί διπλής δόσης μία φορά για να ξεκινήσετε την παρασκευή και πατήστε ξανά όταν φτάσετε στην επιθυμητή ποσότητα που έχει εξαχθεί. (Τώρα η μηχανή έχει απομνημονεύσει αυτόν τον χρόνο παρασκευής)
- Βελτίωση της εξαγωγής: Σχετικά με το Ο εσπρέσο ρέει πολύ γρήγορα, ρυθμίστε τον μύλο σε πιο λεπτή ρύθμιση. Σχετικά με το ρέει πολύ αργά, επιλέξτε μια πιο τραχιά ρύθμιση. Δηλαδή, Σχετικά με το έβγαλες 36 γραμμάρια espresso σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα, πρέπει να αλέσετε πιο λεπτά. Σχετικά με το έβγαλες 36 γραμμάρια espresso για πάνω από 30 δευτερόλεπτα θα χρειαστεί να αλέσετε πιο χοντρά. Αυτό πρέπει να κάνετε Σχετικά με το μέχρι να φτάσετε σε έναν χρόνο μεταξύ 25 και 30 δευτερολέπτων.
6. Ανάλυση και Προσαρμογή
Μόλις φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο εύρος ζυθοποίησης, δηλαδή εντός 20-30 δευτερολέπτων, θα χρειαστεί να κάνετε προσαρμογές άλεσης ανάλογα με τη γεύση.
- ΓευσιγνωσίαΔοκιμάστε τον εσπρέσο και σημειώστε τη γεύση. Για πικρές νότες, προσαρμόστε σε πιο χοντρή άλεση. Η πικράδα υποδηλώνει ότι ο καφές έχει υπερβολική εκχύλιση. Για ξινές νότες, δοκιμάστε μια πιο λεπτή άλεση. Η ξινή γεύση υποδηλώνει ότι ο καφές έχει ανεπαρκή εκχύλιση.
- ΥφήΠροσπαθήστε να διατηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερες μεταβλητές σταθερές, όπως η επιθυμητή ποσότητα αλεσμένου καφέ. espresso ποσότητα και τον τρόπο που πιέζετε τον καφέ. Διαφορετικά, δεν θα ξέρετε τι επηρεάζει τη γεύση. Ρυθμίστε μόνο μία μεταβλητή κάθε φορά. Για παράδειγμα, συνιστούμε να ρυθμίσετε τον χρόνο εκχύλισης αλέθοντας μέχρι να επιτύχετε μια ισορροπημένη γεύση.
- Επιπλέον συμβουλές: Σχετικά με το Νιώθεις ότι είσαι πολύ κοντά αλλά όχι ακριβώς εκεί, μπορείς να κρατήσεις όλες τις μεταβλητές όπως τον χρόνο παρασκευής, την ποσότητα άλεσης, την ένταση espresso και το επίπεδο άλεσης. Αντ' αυτού, προσαρμόστε τη θερμοκρασία παρασκευής. Σχετικά με το Αν έχετε σκούρους καβουρδισμένους κόκκους και νιώθετε ότι ο καφές είναι λίγο πικρός, μπορείτε να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία παρασκευής. Σχετικά με το Αν έχετε ελαφρώς καβουρδισμένους κόκκους, η αύξηση της θερμοκρασίας παρασκευής μπορεί να βελτιώσει τη γεύση. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήστη για περισσότερες οδηγίες. Σχετικά με το πώς να το κάνω.
Επιπλέον πληροφορίες: Η έλλειψη καθαρισμού μπορεί να επηρεάσει δραστικά τη γεύση του καφέ
- ΚαθάρισμαΚαθαρίζετε τακτικά το φίλτρο, το προστατευτικό καλύμματος και άλλα μέρη. Τα υπολείμματα καφέ, το λάδι καφέ και τα υπολείμματα αλάτων μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη γεύση. Ο καθαρισμός με ταμπλέτες και καθαριστικά αλάτων μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη γεύση και να βελτιώσει την απόδοση της μηχανής, κάτι που πολλοί άνθρωποι παραβλέπουν. Βεβαιωθείτε ότι η μηχανή καθαρίζεται τακτικά.
- Ποιότητα νερούΧρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο νερό για να αποφύγετε τις εναποθέσεις μεταλλικών στοιχείων και να βελτιώσετε τη γεύση του καφέ. Φροντίστε να αντικαταστήσετε το φίλτρο της δεξαμενής νερού εντός 3 μηνών.
- ΠείραμαΔοκιμάστε διαφορετικούς κόκκους καφέ και προσαρμόστε τις ιδιότητές τους για να βρείτε την τέλεια ισορροπία για το γούστο σας.
Πρόβλημα: Αιτία και Λύση
Ο καφές ρέει πολύ γρήγορα παρόλο που τον αλέθω στην καλύτερη δυνατή θερμοκρασία:
- Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι ο καφές που χρησιμοποιείτε είναι πολύ παλιός ή δεν προορίζεται για χρήση. espresso. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του καφέ που παρασκευάζεται σε ρολό και του καφέ εσπρέσο. Ο καφές που είναι πολύ παλιός δεν έχει αρκετό διοξείδιο του άνθρακα για να δημιουργήσει την παχύρρευστη υφή «κρέμα» και αντίθετα γίνεται νερουλός. Δοκιμάστε να αλλάξετε τον καφέ και βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ παλιός. Τα τοπικά καβουρδιστήρια αποτελούν μια ανεπιφύλακτη σύσταση!
- Sage Barista Express Έχει και εσωτερική ρύθμιση μύλου. Δοκιμάστε να την ρυθμίσετε πιο προσεκτικά. Ένα βήμα στην εσωτερική ρύθμιση αντιστοιχεί σε περίπου 2 κλικ στην εξωτερική ρύθμιση.
Το μανόμετρο δεν φτάνει σε υψηλή πίεση κατά την παρασκευή:
- Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν αλέθετε τον καφέ αρκετά λεπτά ώστε να δημιουργείται αντίσταση μεταξύ του καφέ και της μηχανής εσπρέσο. Δοκιμάστε να τον αλέσετε πιο λεπτά.
- Σχετικά με το Αν το έχετε αλέσει πολύ ψιλά αλλά εξακολουθείτε να μην μπορείτε να κάνετε τον καφέ να φουσκώσει, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι ο καφές είναι παλιός. Δοκιμάστε να επιλέξετε φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ.
- Σχετικά με το Εάν έχετε κάνει όλα τα παραπάνω και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να εκτυπώσετε, ενδέχεται να οφείλεται σε σφάλμα του μηχανήματος. Για τη διάγνωση, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα απαλό φίλτρο/καθαριστικό πανί (λάστιχο) με ένα απλό espresso φιλτράρετε και δοκιμάστε να φτιάξετε καφέ χωρίς καφέ. Αυτό το φίλτρο δημιουργεί 100% αντίσταση και Σχετικά με το Εάν το μανόμετρο φαίνεται να λειτουργεί, αυτό οφείλεται στους δύο πρώτους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Σχετικά με το Εάν το μανόμετρο δεν κινείται καθόλου, επικοινωνήστε με το κατάστημα από όπου αγοράσατε τη μηχανή εσπρέσο. Σχετικά με το Έχετε ψωνίσει από εμάς, επικοινωνήστε μαζί μας αμέσως και θα σας βοηθήσουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας στο: info@barista-espresso.βλέπω
Ακολουθώντας αυτά τα λεπτομερή βήματα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι κάθε φλιτζάνι espresso από το δικό σου Sage Barista Express θα είναι όσο το δυνατόν καλύτερο. Καλή τύχη με την παρασκευή!