Ακριβής έλεγχος της παρασκευής εσπρέσο με τεχνικές προφίλ ροής
Jan 01, 2023
Μια κοινή τεχνική που χρησιμοποιείται με τις μηχανές προφίλ ροής ονομάζεται «ramping pre-infusion» και περιλαμβάνει την αρχή με χαμηλή ροή νερού και σταδιακή αύξηση της ροής αέρα κατά τις πρώτες δέκα έως δεκαπέντε δευτερόλεπτα της διαδικασίας εκχύλισης. Αυτό συμβάλλει στη μείωση της πιθανότητας καναλοποίησης (ανώμαλη εκχύλιση), το φαινόμενο που είναι υπεύθυνο για την ασυνεπή εκχύλιση των εσπρέσο με καθαρές/λεπτές γεύσεις, αναμειγνύοντας τον καφέ με το νερό.
Η τεχνική μείωσης της ταχύτητας ροής καθώς η διαδικασία εκχύλισης πλησιάζει στο τέλος της είναι μια άλλη κοινή εφαρμογή των μηχανών προφίλ ροής. Καθώς οι κόκκοι καφέ γίνονται λιγότερο ανθεκτικοί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκχύλισης, η ροή του νερού αυξάνεται φυσικά καθώς η διαδικασία πλησιάζει στο τέλος της. Διατηρώντας μια σταθερή ταχύτητα ροής με τη βοήθεια ρύθμισης ροής, μπορείτε να στοχεύσετε σε μια επιθυμητή έξοδο ισχύος ανεξαρτήτως του πόσο αλεσμένος είναι ο καφές. Αυτό σας επιτρέπει να ανακαλύψετε νέες συνταγές και γεύσεις που μπορεί να μην είχατε την ευκαιρία να δοκιμάσετε αλλιώς.
Ορισμένες μηχανές προφίλ ροής, όπως η Profitec Pro 700 και η Rocket R nine one, χρησιμοποιούν μια λεπίδα ή έναν διακόπτη για να ρυθμίσουν το άνοιγμα μιας βαλβίδας μεταξύ της κατσαρόλας και του θαλάμου. Αυτό παρέχει άμεσο έλεγχο της ταχύτητας κίνησης της ομάδας και διευκολύνει επίσης μια κλικαρίσιμη εικονίδιο στην μπροστινή πλευρά της συσκευασίας. Με τη βοήθεια της τεχνικής προφίλ ροής, μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα και την ομοιομορφία της παρασκευής εσπρέσο σας. Μπορείτε να επιτύχετε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα εγκαθιστώντας ένα κιτ αναβάθμισης για προφίλ ροής, το οποίο συνιστάται για τις μηχανές εσπρέσο Profitec με κεφαλή ομάδας E61.