Μετάβαση στο περιεχόμενο
Espressotillverkning: konsten att förvandla bönor till flytande guld (eller en bitter röra) - Barista och Espresso

Εσπρεσοκατασκευή: η τέχνη της μετατροπής των κόκκων σε υγρό χρυσό (ή μια πικρή αναταραχή)

Εσπρεσοκατασκευή: Η τέχνη της μετατροπής των κόκκων σε υγρό χρυσό
Το να φτιάξεις μια τέλεια κούπα espresso είναι περίπου όπως να εκτελείς έναν λεπτό χορό. Ένα λάθος βήμα και θα καταλήξεις με μια πικρή, ακατάλληλη για πόση ανακάτεμα. Αλλά όταν γίνεται σωστά, το αποτέλεσμα είναι μια πλούσια, γευστική δόση υγρού χρυσού που σε κάνει να νιώθεις βασιλιάς.

Ας μιλήσουμε πρώτα για Σχετικά με το τους κόκκους. Ο καλύτερος εσπρέσο φτιάχνεται από φρέσκα ψημένους κόκκους υψηλής ποιότητας. Μην αφήσεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί από τα φτηνά, έτοιμα αλεσμένα προϊόντα. Είναι σαν να χρησιμοποιείς ψωμί από την προηγούμενη μέρα για να φτιάξεις τοστ. Απλώς δεν θα έχει την ίδια γεύση ή υφή.

Μετά πρέπει να αλέσεις τους κόκκους σου. Εδώ είναι που τα πράγματα μπορούν να γίνουν δύσκολα. Θέλεις να αλέσεις τους κόκκους σου όσο πιο λεπτά γίνεται, αλλά όχι τόσο λεπτά ώστε να γίνουν σκόνη. Είναι σαν να προσπαθείς να βρεις την τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε μια πούδρα και μια πέτρα.

Τώρα είναι η ώρα να προετοιμάσεις τη μηχανή σου. Εδώ πρέπει να κανάλις τον εσωτερικό σου μηχανικό. Βεβαιώσου ότι η μηχανή σου είναι καθαρή και σωστά ρυθμισμένη. Σχετικά με το αν δεν το κάνεις αυτό, θα πάρεις μια δόση που είναι είτε πολύ αδύναμη είτε πολύ δυνατή. Είναι σαν να προσπαθείς να βρεις την τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε ένα ψίθυρο και μια κραυγή.

Όταν η μηχανή σου είναι έτοιμη, είναι ώρα να τραβήξεις τη δόση. Αυτή είναι η πιο κρίσιμη στιγμή της διαδικασίας. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τη ροή, τη θερμοκρασία και το χρόνο. Είναι σαν να προσπαθείς να βρεις την τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε μια συμφωνία και μια κραυγαλέα βιολί.

Τέλος, είναι ώρα να απολαύσεις την ξινή σου δόση υγρού χρυσού. Αλλά μην το πιεις πολύ γρήγορα! Espresso προορίζεται να απολαμβάνεται, όχι να καταναλώνεται γρήγορα όπως ένας φοιτητής σε πάρτι με βαρέλι. Είναι σαν να προσπαθείς να βρεις την τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε μια γουλιά και μια γουλιά.

Συμπερασματικά, το να φτιάξεις μια τέλεια κούπα espresso είναι μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην τέχνη και την επιστήμη. Αλλά με λίγη υπομονή και εξάσκηση, θα μπορέσεις να μετατρέψεις τους ταπεινούς κόκκους σε υγρό χρυσό που σε κάνει να νιώθεις βασιλιάς.
παλαιότερη ανάρτηση
Νεότερες αναρτήσεις

Καλάθι αγορών

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Ψώνισε τώρα