Παρασκευή εσπρέσο: η τέχνη της μετατροπής των κόκκων καφέ σε υγρό χρυσό (ή σε ένα πικρό χάος)
Jan 17, 2023
Παρασκευή εσπρέσο: Η τέχνη της μετατροπής των κόκκων καφέ σε υγρό χρυσό
Φτιάχνοντας ένα τέλειο φλιτζάνι espresso είναι λίγο σαν να χορεύεις έναν λεπτό χορό. Μια λάθος κίνηση και θα καταλήξεις με ένα πικρό, ακατάληπτο χάος. Αλλά όταν γίνει σωστά, το αποτέλεσμα είναι ένα πλούσιο, γευστικό σφηνάκι υγρού χρυσού που θα σε κάνει να νιώσεις βασιλιάς.
Ας μιλήσουμε πρώτα. Σχετικά με το οι κόκκοι. Ο καλύτερος εσπρέσο φτιάχνεται με φρεσκοκαβουρδισμένους κόκκους υψηλής ποιότητας. Μην μπείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε τα φθηνά, προαλεσμένα υλικά. Είναι σαν να χρησιμοποιείτε ψωμί μιας ημέρας για να φτιάξετε τοστ. Απλώς δεν θα έχει την ίδια γεύση ή υφή.
Στη συνέχεια, πρέπει να αλέσετε τους κόκκους σας. Εδώ είναι που τα πράγματα μπορεί να γίνουν δύσκολα. Θέλετε να αλέσετε τους κόκκους σας όσο το δυνατόν πιο λεπτά, αλλά όχι τόσο λεπτά ώστε να μετατραπούν σε σκόνη. Είναι σαν να προσπαθείτε να βρείτε την τέλεια ισορροπία μεταξύ σκόνης και πέτρας.
Τώρα είναι η ώρα να προετοιμάσετε το μηχάνημά σας. Εδώ είναι που πρέπει να διοχετεύσετε τον εσωτερικό σας μηχανικό. Βεβαιωθείτε ότι το μηχάνημά σας είναι καθαρό και σωστά βαθμονομημένο. Σχετικά με το Αν δεν το κάνεις, θα καταλήξεις με ένα πλάνο που είναι είτε πολύ αδύναμο είτε πολύ δυνατό. Είναι σαν να προσπαθείς να βρεις την τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε έναν ψίθυρο και μια κραυγή.
Μόλις η μηχανή σας είναι έτοιμη, ήρθε η ώρα να πατήσετε τη σκανδάλη. Αυτό είναι το πιο κρίσιμο μέρος της διαδικασίας. Πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον ρυθμό ροής, τη θερμοκρασία και τον συγχρονισμό. Είναι σαν να προσπαθείτε να βρείτε την τέλεια ισορροπία μεταξύ μιας συμφωνίας και ενός ουρλιαχτού βιολιού.
Ήρθε επιτέλους η ώρα να απολαύσετε την κερδισμένη με κόπο δόση υγρού χρυσού. Αλλά μην την πιείτε πολύ γρήγορα! Espresso Είναι σαν να προσπαθείς να βρεις την τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε μια γουλιά και μια γουλιά.
Συμπερασματικά, φτιάχνοντας ένα τέλειο φλιτζάνι espresso Είναι μια λεπτή ισορροπία μεταξύ τέχνης και επιστήμης. Αλλά με λίγη υπομονή και εξάσκηση, θα είστε σε θέση να μετατρέψετε αυτά τα ταπεινά φασόλια σε υγρό χρυσάφι που θα σας κάνει να νιώσετε σαν βασιλιάδες.
Φτιάχνοντας ένα τέλειο φλιτζάνι espresso είναι λίγο σαν να χορεύεις έναν λεπτό χορό. Μια λάθος κίνηση και θα καταλήξεις με ένα πικρό, ακατάληπτο χάος. Αλλά όταν γίνει σωστά, το αποτέλεσμα είναι ένα πλούσιο, γευστικό σφηνάκι υγρού χρυσού που θα σε κάνει να νιώσεις βασιλιάς.
Ας μιλήσουμε πρώτα. Σχετικά με το οι κόκκοι. Ο καλύτερος εσπρέσο φτιάχνεται με φρεσκοκαβουρδισμένους κόκκους υψηλής ποιότητας. Μην μπείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε τα φθηνά, προαλεσμένα υλικά. Είναι σαν να χρησιμοποιείτε ψωμί μιας ημέρας για να φτιάξετε τοστ. Απλώς δεν θα έχει την ίδια γεύση ή υφή.
Στη συνέχεια, πρέπει να αλέσετε τους κόκκους σας. Εδώ είναι που τα πράγματα μπορεί να γίνουν δύσκολα. Θέλετε να αλέσετε τους κόκκους σας όσο το δυνατόν πιο λεπτά, αλλά όχι τόσο λεπτά ώστε να μετατραπούν σε σκόνη. Είναι σαν να προσπαθείτε να βρείτε την τέλεια ισορροπία μεταξύ σκόνης και πέτρας.
Τώρα είναι η ώρα να προετοιμάσετε το μηχάνημά σας. Εδώ είναι που πρέπει να διοχετεύσετε τον εσωτερικό σας μηχανικό. Βεβαιωθείτε ότι το μηχάνημά σας είναι καθαρό και σωστά βαθμονομημένο. Σχετικά με το Αν δεν το κάνεις, θα καταλήξεις με ένα πλάνο που είναι είτε πολύ αδύναμο είτε πολύ δυνατό. Είναι σαν να προσπαθείς να βρεις την τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε έναν ψίθυρο και μια κραυγή.
Μόλις η μηχανή σας είναι έτοιμη, ήρθε η ώρα να πατήσετε τη σκανδάλη. Αυτό είναι το πιο κρίσιμο μέρος της διαδικασίας. Πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον ρυθμό ροής, τη θερμοκρασία και τον συγχρονισμό. Είναι σαν να προσπαθείτε να βρείτε την τέλεια ισορροπία μεταξύ μιας συμφωνίας και ενός ουρλιαχτού βιολιού.
Ήρθε επιτέλους η ώρα να απολαύσετε την κερδισμένη με κόπο δόση υγρού χρυσού. Αλλά μην την πιείτε πολύ γρήγορα! Espresso Είναι σαν να προσπαθείς να βρεις την τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε μια γουλιά και μια γουλιά.
Συμπερασματικά, φτιάχνοντας ένα τέλειο φλιτζάνι espresso Είναι μια λεπτή ισορροπία μεταξύ τέχνης και επιστήμης. Αλλά με λίγη υπομονή και εξάσκηση, θα είστε σε θέση να μετατρέψετε αυτά τα ταπεινά φασόλια σε υγρό χρυσάφι που θα σας κάνει να νιώσετε σαν βασιλιάδες.