9 καλύτερες συμβουλές για να ξεκινήσετε το δικό σας καφέ
Jan 30, 2023
Το να ξεκινήσουν μια καφετέρια είναι ένα όνειρο για πολλούς. Αλλά είναι επίσης ένα δύσκολο έργο που απαιτεί πολύ χρόνο, σχεδιασμό και αφοσίωση. Ακολουθούν 9 κορυφαίες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τη δική σας καφετέρια και να την κάνετε επιτυχημένη.
1. Ορίστε τον στόχο και την ιδέα σας
Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσετε τι θέλετε να πετύχετε με το καφέ σας. Είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να συγκεντρωθούν για ένα γρήγορο γεύμα ή ένα χαλαρωτικό δείπνο; Ή μήπως θέλετε να προσφέρετε μια μοναδική εμπειρία με ένα συγκεκριμένο μενού φαγητού και ποτού; Ορίστε τον στόχο και την ιδέα σας, ώστε να μπορείτε να επικεντρωθείτε στη δημιουργία μιας μοναδικής εμπειρίας για τους πελάτες σας.
2. Ερευνήστε πιθανούς τομείς όταν ξεκινάτε μια καφετέρια
Όταν σχεδιάζετε να ανοίξετε μια καφετέρια, ένα σημαντικό μέρος της έρευνας αγοράς είναι η διερεύνηση των περιοχών. Περνώντας μια μέρα σε μια περιοχή που έχετε κατά νου και μετρώντας τον αριθμό των πιθανών πελατών, καθώς και σημειώνοντας πότε την επισκέπτονται, μπορείτε να σχηματίσετε μια καλύτερη εικόνα της περιοχής. Μπορεί να παρατηρήσετε μια μεγάλη ροή πελατών το πρωί από εργαζόμενους και μια άλλη το απόγευμα από οικογένειες με παιδιά και ηλικιωμένους. Αυτό μπορεί να σας δώσει μια ιδέα. Σχετικά με το Υπάρχουν περισσότεροι ή λιγότεροι πελάτες σε αυτήν την περιοχή από ό,τι νομίζατε προηγουμένως.
3. Δημιουργήστε ένα επιχειρηματικό σχέδιο
Ένα επιχειρηματικό σχέδιο είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την έναρξη μιας νέας επιχείρησης. Σας βοηθά να οργανώσετε τις ιδέες σας και να πραγματοποιήσετε τον στόχο σας. Θα πρέπει να υπολογίσετε πόσα χρήματα χρειάζεστε, ποιο είναι το κοινό-στόχος σας και πώς σκοπεύετε να προωθήσετε το καφέ σας.
4. Επιλέξτε έναν κατάλληλο χώρο
Επιλέξτε μια κατάλληλη τοποθεσία που να ταιριάζει στην ιδέα και τον προϋπολογισμό σας. Θέλετε μια τοποθεσία που να είναι εύκολα προσβάσιμη στους πελάτες σας. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη πράγματα όπως οι επιλογές στάθμευσης, ο χώρος για την τραπεζαρία σας και η πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.
5. Δημιουργήστε ένα μενού φαγητού και ποτού
Ένα σημαντικό μέρος του καφέ σας είναι το μενού φαγητού και ποτού. Ανακαλύψτε τι θέλουν οι πελάτες σας και επιλέξτε ένα μενού που ταιριάζει στην ιδέα και τον προϋπολογισμό σας. Μπορείτε επίσης να συνεργαστείτε με έναν σεφ ή έναν σχεδιαστή μενού για να διασφαλίσετε ότι το μενού σας είναι ποικίλο και αρκετά ελκυστικό για τους πελάτες σας.
6. Προσλάβετε το κατάλληλο προσωπικό
Η πρόσληψη του κατάλληλου προσωπικού είναι απαραίτητη για να διασφαλίσετε ότι το καφέ σας λειτουργεί αποτελεσματικά και ότι οι πελάτες σας λαμβάνουν την εξυπηρέτηση που αναμένουν. Βεβαιωθείτε ότι προσλαμβάνετε προσωπικό που είναι ικανό, ευγενικό και εξυπηρετικό. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο πρόσληψης ενός έμπειρου σεφ για να σας βοηθήσει να ζωντανέψετε το μενού φαγητού και ποτού σας.
7. Λάβετε υπόψη τους κανόνες και τις άδειες
Είναι σημαντικό να είστε ενήμεροι Σχετικά με το όλους τους κανόνες και τις άδειες που απαιτούνται για να ξεκινήσετε το δικό σας καφέ. Από το σερβίρισμα αλκοολούχων ποτών μέχρι το παίξιμο μουσικής στο χώρο ή την κατασκευή εξωτερικής βεράντας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Κάθε πτυχή της επιχείρησης, όπως η χρήση κουζίνας ή η διαφήμιση με πινακίδες στο πεζοδρόμιο, απαιτεί τη δική της ειδική άδεια. Από τις άδειες οικοδομής μέχρι την καταχώριση Σχετικά με το Για την εγκατάσταση λιποπαγίδων και αδειών μουσικής, υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Μια πρακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο του Σουηδικού Γραφείου Εγγραφής Εταιρειών, verksamt.se, για να δημιουργήσετε μια λίστα με όλες τις απαραίτητες άδειες και να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα εντάξει.
8. Συνεχής βελτίωση και προσαρμογή
Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό, φροντίστε να βελτιώνετε και να προσαρμόζετε συνεχώς το καφέ σας με βάση τις απόψεις και τα σχόλια των πελατών σας. Μάθετε τι τους αρέσει και τι θέλουν να δουν περισσότερο και χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσετε την επιχείρησή σας.
9. Να είστε έτοιμοι να εργαστείτε σκληρά στην αρχή
Προετοιμαστείτε για σκληρή δουλειά για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση καφέ ή εστιατορίου. Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να εργαστείτε σκληρά από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, ειδικά τα πρώτα χρόνια καθώς ιδρύετε και αναπτύσσετε την επιχείρηση. Ωστόσο, με τον χρόνο και την προσπάθεια, μπορείτε να περιμένετε ένα ελαφρύτερο φόρτο εργασίας μόλις δημιουργήσετε μια λειτουργική επιχείρηση.
Σύναψη
Το να ξεκινήσετε τη δική σας καφετέρια απαιτεί πολύ προγραμματισμό και σκληρή δουλειά, αλλά μπορεί επίσης να είναι μια πολύ ικανοποιητική και κερδοφόρα εμπειρία. Ακολουθώντας αυτές τις 9 κορυφαίες συμβουλές και δουλεύοντας σκληρά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη καφετέρια που θα κάνει τους πελάτες σας ευχαριστημένους και θα τους κάνει να επιστρέφουν ξανά και ξανά.