Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον καφέ σας, πρέπει να ξέρετε πώς να ρυθμίσετε τον μύλο καφέ της νέας σας μηχανής εσπρέσο και, πάνω απ' όλα, να ξέρετε πότε και γιατί να κάνετε συγκεκριμένες αλλαγές για να έχετε καλά αποτελέσματα. Ο καθένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις στον καφέ του και επομένως δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, αλλά εφαρμόζοντας αυτό το πρακτικό εργαλείο μπορείτε γρήγορα να φτάσετε σε ένα καλό σημείο εκκίνησης.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Χρησιμοποιήστε κόκκους καλής ποιότητας που προορίζονται για espresso καθώς οι κόκκοι καφέ ψήνονται διαφορετικά και δεν θα μπορούν να παρασκευαστούν καλά. Ένα συνηθισμένο πρόβλημα που παρουσιάζεται είναι ότι η μηχανή δεν φτάνει στη σωστή πίεση παρασκευής των 9 bar και αντ' αυτού εμφανίζεται μια υδαρής υφή καφέ αντί για ένα κρεμώδες χρυσαφί χρώμα. espresso. Αυτό συμβαίνει ακριβώς επειδή έχετε χρησιμοποιήσει είτε κόκκους καφέ που έχετε παρασκευάσει είτε παλιούς κόκκους (άνω των 2 μηνών).
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
ΓΙΑ ΔΙΠΛΟ ΕΣΠΡΕΣΟ: Χρησιμοποιήστε μεταξύ 17 και 18 γρ. καφέ σε ένα διπλό φίλτρο (χωρίς πίεση), ο στόχος είναι να πάρετε διπλάσια ποσότητα καφέ (espresso) ως η ποσότητα αλεσμένου καφέ στο καλάθι φίλτρου, δηλαδή αναλογία 1:2. Έτσι Σχετικά με το Αν χρησιμοποιήσετε 18 γραμμάρια αλεσμένου καφέ, θα πρέπει να στοχεύσετε να πάρετε περίπου 36 γραμμάρια. espresso σε χρόνο παρασκευής μεταξύ 25-30 δευτερολέπτων. Επομένως, η ζυγαριά είναι χρήσιμη για τη ρύθμιση της καφετιέρας. Για να πετύχετε τη σωστή ποσότητα espresso Μετά από έναν καλό χρόνο παρασκευής (25-30 δευτερόλεπτα), προσαρμόστε τη ρύθμιση άλεσης του μύλου. Εάν επιτύχετε τον όγκο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αλέστε τον σε λεπτότερο βαθμό, και εάν επιτύχετε τον όγκο (36 γρ.) σε πάνω από 30 δευτερόλεπτα, αλέστε τον σε πιο χοντρό βαθμό.
ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΞΕΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ:
ΒΗΜΑ 1: Ζυγίστε και αλέστε τα φασόλια
Ζυγίστε 18 γραμμάρια καφέ και ρίξτε τα στο άδειο δοχείο κόκκων καφέ και αλέστε μέχρι να αλεστούν όλα στο καλάθι φίλτρου και πιέστε το κουμπί. Τώρα ξέρετε ότι υπάρχουν ακριβώς 18 γραμμάρια αλεσμένου καφέ στο καλάθι φίλτρου.
ΒΗΜΑ 2: Προετοιμασία για την παρασκευή ζυθοποιίας
Τοποθετήστε τον καφέ στη μηχανή. Επιλέξτε την παρασκευή στην οθόνη αφής και, στη συνέχεια, επιλέξτε τον προσαρμοσμένο χρόνο παρασκευής και ρυθμίστε τον στα 30 δευτερόλεπτα.
ΒΗΜΑ 3: Χρησιμοποιήστε ζυγαριές
Τοποθετήστε ένα φλιτζάνι καφέ σε μια μικρή ζυγαριά και στη συνέχεια τοποθετήστε τόσο τη ζυγαριά όσο και το φλιτζάνι καφέ κάτω από τη μηχανή.
ΒΗΜΑ 4: Ξεκινήστε την παρασκευή
Ξεκινήστε την παρασκευή καφέ, προσέξτε τη ζυγαριά και μόλις η ζυγαριά δείξει 36 γρ., σταματήστε την παρασκευή και δείτε τον χρόνο παρασκευής στην οθόνη.
ΒΗΜΑ 5: Ελέγξτε την ώρα
Σχετικά με το Αν ο χρόνος δείχνει λιγότερο από 25 δευτερόλεπτα, αλέστε πιο λεπτά. Αν ο χρόνος δείχνει περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα, αλέστε πιο χοντρά.
ΒΗΜΑ 6: Κάντε Σχετικά με το διαδικασία μέχρι να φτάσετε στο σωστό χρονικό διάστημα.
Κάνω Σχετικά με το βήματα 1-5 μέχρι να πετύχετε χρόνο μεταξύ 25 και 30 δευτερολέπτων. Μόλις τον μειώσετε σε ένα λογικό επίπεδο, όλα είναι θέμα Σχετικά με το να κάνετε λεπτομερείς ρυθμίσεις μέχρι να μείνετε ικανοποιημένοι με τη γεύση, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να σας δώσει σχόλια. Και τέλος, εξοικονομήστε χρόνο παρασκευής δημιουργώντας το δικό σας ποτό στην οθόνη.
Τελευταίο βήμα: Ρυθμίστε την ώρα στον μύλο του καφέ
Τώρα που έχετε φτάσει ως εδώ, έχετε καταφέρει να πετύχετε μια πολύ καλή ρύθμιση μύλου όπου ελπίζουμε να έχετε πετύχει μια καλά ισορροπημένη espresso προσδιορίζοντας την ποσότητα του καφέ (g) και τον όγκο espresso (g) και να περάσετε καλά που έχετε αποθηκεύσει στην οθόνη και έχετε σημειώσει επίσης ποια ρύθμιση άλεσης χρειάζεστε για αυτό. Το τελευταίο βήμα είναι να βρείτε πόσα δευτερόλεπτα χρειάζεται ο μύλος για να αλέσει 18 γρ. σε αυτό το παράδειγμα για το ρόφημά σας χωρίς να χρειάζεται να ζυγίζετε κάθε πρωί.
ΒΗΜΑ 1: Επιλέξτε χρόνο 12 δευτερολέπτων στην οθόνη
ΒΗΜΑ 2: Γεμίστε ολόκληρο το δοχείο κόκκων καφέ με τους κόκκους καφέ
ΒΗΜΑ 3: Ζυγίστε το δικό σας portafilter με το καλάθι φίλτρου όταν είναι άδειο
ΒΗΜΑ 4: Ξεκινήστε τον μύλο και αφήστε τον να αλέσει μέχρι να σταματήσει μόνος του (σε αυτήν την περίπτωση μετά από 12 δευτερόλεπτα)
ΒΗΜΑ 5: Ζυγίστε το δικό σας portafilter με το καλάθι φίλτρου γεμάτο με φρεσκοαλεσμένο καφέ και δείτε την τιμή (γραμμάρια).
ΒΗΜΑ 6: Σχετικά με το το βάρος είναι πάνω από 18g, μειώστε τον χρόνο. Σχετικά με το Εάν το βάρος είναι κάτω από 18 γραμμάρια, αυξήστε τον χρόνο.
ΒΗΜΑ 7: Κάνω Σχετικά με το διαδικασία 2-6 μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό βάρος.
Σχετικά με το Διαβάσατε μέχρι εδώ, σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας και την ανάγνωση αυτού του κειμένου. Τώρα είστε έτοιμοι να στήσετε τη μηχανή εσπρέσο σας.