Πώς να επιλέξετε έναν μύλο καφέ
Jun 17, 2022
Πριν ξεκινήσουμε αυτό το άρθρο. Γνωρίζετε ποια είναι η διαφορά στη γεύση του καφέ μεταξύ μιας μηχανής εσπρέσο που κοστίζει 20.000 SEK και μιας μηχανής εσπρέσο που κοστίζει πάνω από 50.000 SEK; Η απάντηση είναι καμία. Πιστέψτε το ή όχι, και οι δύο μηχανές εσπρέσο χρησιμοποιούν ανθεκτικά υλικά με ποιότητα που θα διαρκέσει για το υπόλοιπο της ζωής σας. Η διαφορά έγκειται στην ευκολία χρήσης, στον επιπλέον εξοπλισμό και χαρακτηριστικά, στο καλύτερο φινίρισμα κ.λπ., αλλά όταν πρόκειται για την πραγματική γεύση του εσπρέσο, δεν διαφοροποιούνται μεταξύ τους. Τι καθορίζει Σχετικά με το αποκτάς πολύπλοκες γεύσεις, διαφορετικές αποχρώσεις espresso τότε είναι η επιλογή του μύλου άλεσης εσπρέσο. Η επιλογή του μύλου άλεσης καθορίζει Σχετικά με το παίρνετε τις διαφορετικές γεύσεις που υπάρχουν στον κόκκο. Τι κάνει λοιπόν τον μύλο καφέ καλό ή λιγότερο καλό; Τα κριτήρια που είναι σημαντικά να λάβετε υπόψη είναι να μην αγοράσετε έναν μύλο καφέ που παράγει ανομοιόμορφα σωματίδια καφέ με στατική ενέργεια και θερμότητα.
3 σημαντικές πτυχές κατά την επιλογή ενός μύλου καφέ
- Μέγεθος δίσκου λείανσης
- Το σχήμα των δίσκων λείανσης
- Ισχύς κινητήρα
Μέγεθος δίσκου λείανσης
Το μέγεθος των δίσκων άλεσης είναι ο ευκολότερος τρόπος για να διακρίνετε τη διαφορά μεταξύ διαφορετικών μύλων καφέ. Λέγεται συχνά ότι όσο μεγαλύτεροι είναι οι δίσκοι, τόσο το καλύτερο, αλλά αυτή δεν είναι όλη η αλήθεια. Όσο μεγαλύτεροι είναι οι δίσκοι άλεσης, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια κοπής που έχουν οι δίσκοι για να αλέσουν τους κόκκους καφέ. Επομένως, μια μεγαλύτερη διάμετρος των δίσκων σημαίνει επίσης ότι μπορούν να αλέσουν τους κόκκους πιο γρήγορα σε σύγκριση με δίσκους με μικρότερη διάμετρο που θα χρειαστεί να αλέσουν την ίδια ποσότητα κόκκων με περισσότερες περιστροφές των δίσκων. Αυτό σημαίνει ότι οι μεγαλύτεροι δίσκοι απαιτούν λιγότερες περιστροφές και μπορούν να αλέσουν τους κόκκους πιο γρήγορα σε σύγκριση με έναν μύλο με μικρότερους δίσκους άλεσης. Περισσότερες περιστροφές σημαίνουν επίσης ότι δημιουργείται στατική ενέργεια και θερμότητα, κάτι που δεν θέλουμε στον καφέ. Ο καφές με στατική ενέργεια δημιουργεί ανομοιομορφία και συχνά σβόλους, με αποτέλεσμα την κακή εκχύλιση του καφέ. espresso. Επομένως, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι οι μεγαλύτεροι δίσκοι λείανσης είναι πάντα καλύτεροι, αλλά έχουν και πιο ακριβή τιμή.
Κωνικοί ή επίπεδοι δίσκοι λείανσης
Το σχήμα των δίσκων λείανσης συμβαδίζει με το σχήμα των δίσκων λείανσης. Οι κωνικοί δίσκοι λείανσης έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια κοπής σε σύγκριση με τους επίπεδους δίσκους λείανσης που έχουν την ίδια διάμετρο. Το πλεονέκτημα των κωνικών δίσκων λείανσης είναι ότι δεν χρειάζεται να περιστρέφονται τόσο γρήγορα όσο οι επίπεδοι δίσκοι λείανσης, καθώς δεν βασίζονται στη φυγόκεντρο δύναμη που χρειάζονται οι επίπεδοι δίσκοι λείανσης για να διανείμουν τον καφέ. Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε ότι οι κωνικοί είναι καλύτεροι από τους επίπεδους; Όχι, σε αντίθεση με το μέγεθος των δίσκων λείανσης, το σχήμα των δίσκων λείανσης δεν καθορίζει ποιος είναι καλύτερος από τον άλλο, αλλά μάλλον την προσωπική προτίμηση. Δεδομένου ότι οι κωνικοί δίσκοι λείανσης έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια κοπής, δημιουργούν πιο εξαιρετικά λεπτά σωματίδια. Τα μικρά σωματίδια διαλύονται πιο γρήγορα στο φλιτζάνι και δίνουν μια ελαφρύτερη, πιο λουλουδάτη γεύση. Ωστόσο, οι κωνικοί δίσκοι λείανσης δεν έχουν μόνο πλεονεκτήματα. Το μειονέκτημα είναι ότι δημιουργούν ανομοιομορφία στην άλεση σε σύγκριση με τους επίπεδους και μπορούν να προκαλέσουν ανομοιόμορφη εκχύλιση και να δημιουργήσουν κανάλια στο δοχείο του καφέ. Σε αντίθεση με τις κωνικές γρέζια, οι επίπεδες γρέζια παρέχουν ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα άλεσης και επομένως ένα πιο ομοιόμορφο μέγεθος σωματιδίων. Οι επίπεδες γρέζια τείνουν να σας δίνουν μια πιο ομοιόμορφη εκχύλιση και ένα πιο συνεπές αποτέλεσμα. Αυτό δίνει μια πιο παραδοσιακή και ισορροπημένη γεύση εσπρέσο.
Ισχύς κινητήρα
Με απλά λόγια, όσο μεγαλύτερος είναι ο κινητήρας με την υψηλότερη ισχύ, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα του εσπρέσο.
Περίληψη
Παρόλο που πολλοί άνθρωποι επικοινωνούν μαζί μας για να αναβαθμίσουν τη μηχανή εσπρέσο τους, συνιστούμε πρώτα την αναβάθμιση του μύλου καφέ. Επειδή όσο καλύτερος είναι ο μύλος καφέ, τόσο περισσότερες αποχρώσεις και σύνθετες γεύσεις μπορείτε να απολαύσετε από τους κόκκους καφέ με έναν μύλο εσπρέσο με μεγαλύτερη ακρίβεια και ασφάλεια. Όταν αγοράζετε έναν μύλο καφέ, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε περίπου το 40% του συνολικού προϋπολογισμού σας για έναν μύλο καφέ.