Μετάβαση στο περιεχόμενο
5 vanligaste misstagen som en ny espressomaskinägare - Barista och Espresso 5 vanligaste misstagen som en ny espressomaskinägare - Barista och Espresso

5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι νέοι ιδιοκτήτες μηχανών εσπρέσο

Λάθος 1: Έψαξα στο Google για το πώς να φτιάξω μπύρα espresso

Ανακαλύψαμε πολλά άρθρα στο διαδίκτυο σχετικά με espresso Η παρασκευή εσπρέσο δίνει λανθασμένες συμβουλές, αντίθετα σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε τα άρθρα μας Σχετικά με το παρασκευάστε εσπρέσο ή επικοινωνήστε με εταιρείες που είναι έμπειρες σε αυτόν τον τομέα. Εναλλακτικά, προτιμήστε μία πηγή αντί να αναμειγνύετε πολλές διαφορετικές τεχνικές κατασκευής, καθώς αυτό σπάνια δίνει καλά αποτελέσματα. 

Λάθος 2: Επιλογή κόκκων καφέ

Δεν καταλαβαίνουμε πώς ορισμένοι νέοι ιδιοκτήτες μηχανών εσπρέσο, οι οποίοι ξοδεύουν χιλιάδες κορώνες σε μια μηχανή εσπρέσο, επιλέγουν να χρησιμοποιούν τους φθηνότερους κόκκους καφέ που διατίθενται στα παντοπωλεία ή να χρησιμοποιούν κόκκους πολύ μεγαλύτερους από 1 μήνα ή κόκκους που δεν εμφανίζουν καθόλου ημερομηνία καβουρδίσματος, αλλά μόνο ημερομηνία λήξης. Ή να χρησιμοποιούν κόκκους καφέ που έχουν παρασκευαστεί και όχι κόκκους εσπρέσο που έχουν εντελώς διαφορετικό προφίλ καβουρδίσματος, προσαρμοσμένους για την παρασκευή εσπρέσο. Και να πιστεύουν ότι αυτό θα δώσει αποτελέσματα. Είναι σαν να αγοράζετε ένα σπορ αυτοκίνητο, αλλά να αγοράζετε παλιό ντίζελ που έχει βρεθεί σε ένα παλιό γκαράζ και να ελπίζετε ότι το αυτοκίνητο μπορεί να οδηγηθεί. 

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε φασόλια που είναι φρέσκα για τουλάχιστον ένα μήνα, κατά προτίμηση εντός 4 έως 14 ημερών από το ψήσιμο. 

Λάθος 3: Δεν χρησιμοποιείται ζυγαριά

Η πλειονότητα των προβλημάτων παρασκευής προκύπτουν από την παρατήρηση της ποσότητας του αλεσμένου καφέ και του όγκου του. espresso και στη συνέχεια κάντε αλλαγές με βάση αυτό. Χρησιμοποιώντας μια κλίμακα, μπορείτε να δείτε άμεσα ποιο είναι το πρόβλημα με την παρασκευή σας και να κάνετε τις σωστές αλλαγές αντί να ελπίζετε τυφλά ότι η διόρθωσή σας θα βελτιώσει την παρασκευή σας. Σχετικά με το Αν χρησιμοποιήσετε μια μικρή ζυγαριά πολύ προσεκτικά στην αρχή, αργότερα θα είστε σε θέση να μετράτε πολύ καλύτερα με το μάτι και να κάνετε σωστές εκτιμήσεις. 

Λάθος 4: Ακανόνιστο πάτημα

Το πάτημα σημαίνει ότι πιέζετε τον αλεσμένο καφέ συμπαγώς σαν ένα σφουγγάρι στο καλάθι του φίλτρου πριν τον τοποθετήσετε στη μηχανή εσπρέσο. Σχετικά με το Συνεχίζεις να προσπαθείς να πιέσεις το puck ακόμα πιο δυνατά επειδή βλέπεις ότι espresso Αν το νερό τελειώσει πολύ γρήγορα και πολύ γρήγορα, έχετε σκεφτεί λάθος. Το να το πιέζετε τακτικά και να το πιέζετε επίπεδα και όχι υπό γωνία κάθε φορά είναι μια καλύτερη προσέγγιση. Το δεύτερο πρόβλημα δεν είναι τόσο προφανές, αλλά Σχετικά με το Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στο σπίτι που χρησιμοποιούν μηχανή εσπρέσο που επίσης δεν πιέζει τόσο δυνατά, μπορείτε να αγοράσετε μια βαθμονομημένη tamper όπου πιέζει σε μια συγκεκριμένη πίεση και ως εκ τούτου μπορείτε να διασφαλίσετε ότι κάθε πίεση είναι ομοιόμορφη και εξίσου σκληρή. 

Λάθος 5: Ανεπαρκής καθαρισμός

Ο καφές είναι ένα τρόφιμο που καταναλώνεται και ως εκ τούτου Σχετικά με το Αν το πλυντήριο δεν καθαριστεί, μπορεί να δημιουργήσει μούχλα και βακτήρια που δεν θα έχουν καλή γεύση. Έχει επίσης πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία σας. Μπορεί να είναι βολικό να μην σκέφτεστε να το καθαρίσετε, αλλά ο καθαρισμός του θα σας βοηθήσει. espresso για καλύτερη γεύση αλλά και για παράταση της διάρκειας ζωής της μηχανής. Όταν μια μηχανή εσπρέσο δεν καθαρίζεται τακτικά, σχηματίζονται άλατα και ορυκτά που καταλήγουν σε βαλβίδες, εύκαμπτους σωλήνες και τελικά σε ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Αυτό οδηγεί σε βλάβη της μηχανής. 

Ελπίζω αυτές οι συμβουλές να σας βοηθήσουν στο να πετύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!

Back to top