5 πιο συχνά λάθη ενός νέου κατόχου μηχανής εσπρέσο
Nov 01, 2022
Λάθος 1: Αναζητήστε στο Google πώς να παρασκευάσετε espresso
Ανακαλύψαμε ότι πολλά άρθρα στο διαδίκτυο σχετικά με την παρασκευή του espresso δίνουν λανθασμένες συμβουλές για την παρασκευή εσπρέσο. Αντίθετα, προτείνουμε να διαβάσετε τα άρθρα μας Σχετικά με το για την παρασκευή εσπρέσο ή να επικοινωνήσετε με εταιρείες που είναι ειδικοί στον τομέα αυτό. Εναλλακτικά, να παραμένετε σε μια πηγή αντί να αναμειγνύετε πολλές διαφορετικές τεχνικές κατασκευής, καθώς αυτό σπάνια δίνει καλά αποτελέσματα.
Λάθος 2: Επιλογή κόκκων καφέ
Δεν καταλαβαίνουμε πώς ορισμένοι νέοι ιδιοκτήτες μηχανών εσπρέσο που ξοδεύουν χιλιάδες κορώνες σε μια μηχανή εσπρέσο επιλέγουν να χρησιμοποιούν τους φθηνότερους κόκκους που υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ ή χρησιμοποιούν κόκκους που είναι πολύ παλαιότεροι από 1 μήνα ή κόκκους που δεν δείχνουν καθόλου ημερομηνία ψησίματος αλλά μόνο ημερομηνία λήξης. Ή να χρησιμοποιούν κόκκους καφέ φίλτρου και όχι κόκκους εσπρέσο, οι οποίοι έχουν εντελώς διαφορετικό προφίλ ψησίματος προσαρμοσμένο για την παρασκευή εσπρέσο. Και πιστεύουν ότι αυτό θα δώσει αποτελέσματα. Είναι σαν να αγοράζεις ένα σπορ αυτοκίνητο αλλά να αγοράζεις παλιό ντίζελ που έχει βρεθεί σε ένα παλιό γκαράζ και να ελπίζεις ότι το αυτοκίνητο μπορεί να οδηγηθεί.
Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε κόκκους που είναι φρέσκοι τουλάχιστον για έναν μήνα, κατά προτίμηση εντός 4 έως 14 ημερών μετά το ψήσιμο.
Λάθος 3: Μη χρήση ζυγαριάς
Η πλειοψηφία των προβλημάτων που σχετίζονται με την παρασκευή προκύπτει από το ότι υπολογίζετε με το μάτι την ποσότητα του αλεσμένου καφέ και τον όγκο του espresso και κατ' επέκταση κάνετε αλλαγές με βάση αυτό. Χρησιμοποιώντας μια ζυγαριά, μπορείτε να δείτε άμεσα ποιο είναι το πρόβλημα με την παρασκευή σας και να κάνετε τις σωστές αλλαγές αντί να ελπίζετε τυφλά ότι η διόρθωσή σας μπορεί να βελτιώσει την παρασκευή σας. Σχετικά με το Στην αρχή, αν χρησιμοποιείτε μια μικρή ζυγαριά, με τον καιρό θα μπορέσετε να υπολογίσετε πολύ καλύτερα και να κάνετε σωστές εκτιμήσεις.
Λάθος 4: Ακανόνιστη συμπίεση
Η συμπίεση σημαίνει ότι πιέζετε τον αλεσμένο καφέ συμπαγώς όπως μια δισκέτα στο φίλτρο πριν το τοποθετήσετε στη μηχανή εσπρέσο. Σχετικά με το Αν προσπαθείτε συνεχώς να πιέσετε τη δισκέτα ακόμα πιο σφιχτά επειδή βλέπετε ότι espresso ρέει πολύ γρήγορα, τότε έχετε σκεφτεί λάθος. Η τακτική συμπίεση και η πίεση της δισκέτας οριζόντια και όχι λοξά κάθε φορά είναι μια καλύτερη προσέγγιση. Το άλλο πρόβλημα δεν είναι τόσο προφανές, αλλά Σχετικά με το αν υπάρχουν πολλοί στο σπίτι που χρησιμοποιούν τη μηχανή εσπρέσο και δεν πιέζουν τόσο σφιχτά, μπορείτε να αγοράσετε μια καλιμπραρισμένη tamper που πιέζει σε μια συγκεκριμένη πίεση και έτσι μπορείτε να διασφαλίσετε ότι κάθε πίεση είναι ομοιόμορφη και το ίδιο σφιχτή.
Λάθος 5: Έλλειψη καθαρισμού
Ο καφές είναι ένα τρόφιμο που καταναλώνεται και έτσι Σχετικά με το αν η μηχανή δεν καθαρίζεται, μπορεί να δημιουργήσει μούχλα και βακτήρια, κάτι που δεν θα έχει καλή γεύση. Επηρεάζει επίσης πολύ αρνητικά την υγεία σας. Ίσως είναι βολικό να μην σκεφτείτε να την καθαρίσετε, αλλά ο καθαρισμός θα κάνει τον espresso σας να έχει καλύτερη γεύση αλλά και θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του. Όταν μια μηχανή εσπρέσο δεν καθαρίζεται τακτικά, σχηματίζονται άλατα και αποθέσεις μετάλλων που θα καταλήξουν σε βαλβίδες, σωλήνες και τελικά ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Αυτό οδηγεί σε βλάβη της μηχανής.
Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές να σας βοηθήσουν στο δρόμο σας για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!