Μετάβαση στο περιεχόμενο
Espresso och dess bryggförhållande: Varför det är så viktigt! - Barista och Espresso Espresso och dess bryggförhållande: Varför det är så viktigt! - Barista och Espresso

Espresso και η αναλογία ζυθοποίησης: Γιατί είναι τόσο σημαντική!

Εισαγωγή

Ένα από τα βασικά μέρη της παρασκευής εσπρέσο είναι η αναλογία μεταξύ του αλεσμένου καφέ και του όγκου που βγαίνει, δηλαδή η ποσότητα νερού που χρησιμοποιείται στην παρασκευή. Τι είναι η διπλή δόση; Έχει σημασία η ποσότητα; Τι σημαίνει Ristretto ή Lungo; Γιατί οι άνθρωποι επιλέγουν τον έναν έναντι του άλλου; Ποια είναι η διαφορά στη γεύση; Όλα αυτά τα ερωτήματα συνδέονται με την αναλογία παρασκευής. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε την αναλογία παρασκευής μεταξύ του αλεσμένου καφέ και της ποσότητας νερού, και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη γεύση και το αποτέλεσμα. Ο Άγγλος συγγραφέας, barista, ιδιοκτήτης ενός ψησταριού, πρώην νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Barista πρωταθλήματα 2007 είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα στην παρασκευή εσπρέσο, όπως εξήγησε λεπτομερώς ο James Hoffmann στο βίντεό του στο Youtube Σχετικά με το απλώς συνθήκες ζυθοποίησης: 

Ζυγίστε την ποσότητα σε όγκο έναντι βάρους

Αλλοτε, espresso μετριέται πάντα σε όγκο όπου ένα μόνο espresso Η δόση ήταν περίπου 30 ml και ένας διπλός εσπρέσο ήταν διπλάσιος, περίπου 60 ml. Ωστόσο, αυτός ο τύπος μέτρησης δεν είναι αρκετά ακριβής για να καταλάβουμε πόσο καλό ή κακό ήταν το αποτέλεσμα. Δεδομένου ότι ο όγκος δεν μπορεί να δείξει Σχετικά με το το αποτέλεσμα των 60 ml espresso προέρχεται από 18 γρ. αλεσμένου καφέ ή από 20 γρ. αλεσμένου καφέ. Κάτι που έχει μεγάλη διαφορά. 

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο πρέπει να ζυγίσετε την ποσότητα espresso σε όγκο που λείπει είναι ότι είναι σχεδόν Σχετικά με τοΕίναι δυνατό να επιτευχθούν τα ίδια αποτελέσματα μέσω αυτού του τύπου μέτρησης. Επειδή με την πάροδο του χρόνου ο καφές παλαιώνει και επομένως η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα στον κόκκο μειώνεται. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί στο σχηματισμό λιγότερης κρέμας στην επιφάνεια. espresso Η δόση. Λιγότερη κρέμα σημαίνει ότι παρόλο που ο όγκος είναι ο ίδιος στα 60 ml, το βάρος μπορεί να διαφέρει, επομένως όσο περισσότερη κρέμα, τόσο πιο ελαφρύ και έντονο είναι το σκεύασμα. Σχετικά με το με λιγότερη κρέμα. 

Αναλογία κατά βάρος

Επειδή είναι σημαντικό να μετρήσετε την ποσότητα espresso κατά βάρος με βάση την ποσότητα αλεσμένου καφέ που χρησιμοποιείται στην παρασκευή κατά βάρος. Ζυγίζοντας το βάρος του αλεσμένου καφέ και το βάρος της ποσότητας espresso Η αναλογία παρασκευής είναι ένα απαραίτητο και ουσιαστικό εργαλείο για να έχετε τα ίδια αποτελέσματα σε κάθε φλιτζάνι και ένα χρήσιμο εργαλείο για τη ρύθμιση της μηχανής εσπρέσο ανάλογα με τον κόκκο. 

Γιατί είναι τόσο σημαντική η σχέση;

Ζυθοποιώντας με μια συγκεκριμένη αναλογία μπορείτε να επιτύχετε τα ίδια αποτελέσματα. Όχι μόνο μπορείτε να αναδημιουργήσετε το ίδιο espresso είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να παρακολουθείτε την ποσότητα που εξάγετε από τον καφέ σας. Όσο περισσότερο νερό χρησιμοποιείται στην παρασκευή, τόσο περισσότερο εξάγεται και επομένως η ένταση του ροφήματος καφέ μειώνεται και επομένως το ρόφημα θα αραιώνεται περισσότερο. Έτσι, βρίσκοντας τη σωστή αναλογία, μπορείτε να έχετε μια ισορροπημένη ποσότητα. espresso που δεν είναι ούτε ξινό ούτε πικρό. 

Οι πιο συνηθισμένες συνθήκες και η σημασία τους

Οι πιο συνηθισμένες συνθήκες παρασκευής που θα βρείτε σε καφετέριες είναι το Ristretto, Espresso και Lungo. Το Ristretto σημαίνει περιορισμένο στα ιταλικά και συνήθως παρασκευάζεται σε αναλογία 1:1 έως 1:15. Ένα παραδοσιακό espresso συνήθως παρασκευάζεται 1:2 έως 1:2,5 και ένα Lungo 1:3. 

Να θυμάστε ότι αυτές οι αναλογίες δεν ορίζονται σε αυστηρούς κανόνες, αλλά σε απλές οδηγίες. Γενικά, θα πρέπει να ξεκινάτε με αυτές τις οδηγίες κατά την παρασκευή και στη συνέχεια να πειραματίζεστε μέχρι να βρείτε μια αναλογία που σας ταιριάζει. 

Back to top