Σημαντικό να σκεφτείς πριν την πρώτη σου παρασκευή εσπρέσο!
Jan 07, 2022
Επιλογή κόκκων καφέ
Espresso είναι ένας τύπος μεθόδου παρασκευής καφέ, μέσω της οποίας εκτίθεται ο πολύ λεπτοαλεσμένος καφές σε υψηλή πίεση παρασκευής, έως 9 bar, για να παραχθεί ένα μικρό, συμπυκνωμένο ρόφημα καφέ με σύνθετες γεύσεις. Για να επιτευχθούν τέτοιες σύνθετες γεύσεις, η επιλογή των κόκκων είναι το πιο σημαντικό και είναι ο καθοριστικός παράγοντας Σχετικά με το η espresso σας θα έχει υπέροχη γεύση ή θα είναι εντελώς ακατάλληλη προς πόση.
- Ξεκινήστε επιλέγοντας ολόκληρους κόκκους εσπρέσο που είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκοι. Ο παλιός καφές είναι πιο δύσκολος στην παρασκευή και συνήθως δίνει μια πολύ πικρή γεύση. Ο λόγος που πρέπει να επιλέξετε ολόκληρους κόκκους είναι ότι ο έτοιμος αλεσμένος καφές δεν θα δώσει ποτέ τόσο καλά αποτελέσματα όσο οι ολόκληροι κόκκοι. Χάνετε επίσης τη δυνατότητα να επιλέξετε το δικό σας επίπεδο άλεσης, το οποίο είναι ένας σημαντικός παράγοντας όταν πρόκειται για την καλή espresso.
- Επιλέξτε πάντα ολόκληρους κόκκους καφέ που προτείνει το καφεκοπτείο για παρασκευή εσπρέσο. Συνήθως θα αναγράφεται στη συσκευασία του καφέ. Σχετικά με το η σύσταση του καφεκοπτείου για παρασκευή εσπρέσο σημαίνει συνήθως ότι ο καφές έχει τη μέγιστη δυναμική του μέσω αυτού του τύπου παρασκευής.
- Είναι πολύ σημαντικό οι κόκκοι να αλέθονται ακριβώς πριν από την παρασκευή, ώστε ο καφές να μην χάσει τις καλές γεύσεις και τα αρώματά του.
Άλεση των κόκκων εσπρέσο
Η άλεση για παρασκευή εσπρέσο σημαίνει ότι ο καφές πρέπει να αλέθεται πολύ πιο λεπτά σε σύγκριση με τον καφέ φίλτρου. Γι' αυτό είναι σημαντικό το μηχάνημα άλεσης να είναι κατάλληλο για παρασκευή εσπρέσο. Πολλά μύλοι που χρησιμοποιούνται για καφέ φίλτρου δεν είναι ικανά να αλέσουν τόσο λεπτά όσο απαιτεί espresso. Γι' αυτό σκεφτείτε να έχετε έναν μύλο που μπορεί να αλέσει καφέ για παρασκευή εσπρέσο πριν προμηθευτείτε μια μηχανή εσπρέσο. Πολλές μηχανές εσπρέσο για οικιακή χρήση έχουν συνήθως ενσωματωμένο μύλο, όπως οι Sage Barista Express, Sage Barista Pro και Sage Barista Touch, που είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.
Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι μύλων εσπρέσο. Ο πρώτος είναι ένας μύλος με κωνικές λεπίδες. Ο δεύτερος είναι με επίπεδες λεπίδες και χρησιμοποιείται συνήθως σε εμπορικές μηχανές εσπρέσο και ακριβές οικιακές μηχανές εσπρέσο. Και οι δύο έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, αλλά και οι δύο τύποι δίνουν πολύ καλά αποτελέσματα όσον αφορά τη γεύση του καφέ.
Πίεση της συμπίεσης πριν από την παρασκευή
Η λέξη "Tamp" σημαίνει στην παρασκευή εσπρέσο να πιέσετε τον αλεσμένο καφέ σε μια κούπα σε μια συμπαγή δισκάκι. Σχετικά με το αν ο αλεσμένος καφές δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένος στην κούπα, μπορεί να προκύψει ανισόρροπη παρασκευή και να αφήσει έναν συνδυασμό πικρής και ξινής γεύσης στον καφέ. Γι' αυτό είναι σημαντικό να σκεφτείτε να έχετε τον καφέ ομοιόμορφα κατανεμημένο στην κούπα πριν πιέσετε τη συμπίεση.
Θερμοκρασία παρασκευής
Η θερμοκρασία του νερού που χρησιμοποιείτε για την παρασκευή καφέ είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας. Ως γενικός κανόνας, συνήθως ξεκινάτε με μια θερμοκρασία παρασκευής περίπου 93 βαθμούς. Συνήθως, οι μηχανές εσπρέσο είναι ήδη ρυθμισμένες στην σωστή θερμοκρασία παρασκευής από το εργοστάσιο, αλλά Σχετικά με το αν δεν είναι αυτό μετά από μέτρηση, μπορείτε να αλλάξετε τη θερμοκρασία παρασκευής στις περισσότερες μηχανές εσπρέσο. Η σκούρα καβουρδισμένη καφέ συνιστάται συχνά να παρασκευάζεται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες γύρω στους 90 βαθμούς, ενώ ο ανοιχτός καβουρδισμένος απαιτεί υψηλότερη θερμοκρασία κοντά στους 96 βαθμούς. Σχετικά με το αν θέλετε να μάθετε περισσότερα Σχετικά με το πώς η θερμοκρασία παρασκευής επηρεάζει τη γεύση του καφέ σας και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας, παρακαλώ διαβάστε το άρθρο μας: Όλα όσα χρειάζεστε να ξέρετε Σχετικά με το espresso.