Hoppa till innehåll
Espresso 101: Lär dig grunderna i espresso - Barista och Espresso Espresso 101: Lär dig grunderna i espresso - Barista och Espresso

Espresso 101: Μάθετε τα βασικά του espresso

Τι είναι Espresso?

Espresso είναι ένας τύπος μεθόδου παρασκευής καφέ. Espresso δεν είναι συγκεκριμένοι κόκκοι καφέ ή καβουρδισμένος τύπος. Τι διακρίνει espresso σε σύγκριση με άλλους τύπους μεθόδων παρασκευής είναι η πίεση. Για να παρασκευάσετε espresso, Ζεστό νερό διοχετεύεται μέσω συμπαγούς, λεπτοαλεσμένου καφέ υπό υψηλή πίεση. Συνήθως μεταξύ 6 και 9 bar. Επειδή ο καφές παρασκευάζεται σε τόσο υψηλή θερμοκρασία, όλα τα φυσικά αρώματα και αέρια εξάγονται από τον καφέ γρήγορα και αποτελεσματικά. Το αποτέλεσμα είναι ένα συμπυκνωμένο μικρό ρόφημα καφέ με πολύπλοκη γεύση και ένα αρωματικό ανώτερο στρώμα, γνωστό και ως κρέμα. 
Espresso έχει υψηλότερη δόση καφεΐνης ανά ml σε σύγκριση με τον καφέ. Ένα φλιτζάνι κανονικού καφέ των 15cl περιέχει περίπου 70mg καφεΐνης, ενώ ένα διπλό espresso στα 36mg περιέχει περίπου 150mg καφεΐνης. 

Τι είναι λοιπόν η κρέμα;

Η κρέμα είναι το ανώτερο στρώμα αφρού espresso και αποτελεί ένα ουσιαστικό και μοναδικό χαρακτηριστικό της παρασκευής εσπρέσο. Η κρέμα σχηματίζεται λόγω της παρουσίας διοξειδίου του άνθρακα στον καφέ, το οποίο απελευθερώνεται από την υψηλή πίεση παρασκευής. Το ίδιο το αέριο διοξείδιο του άνθρακα σχηματίζεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καβουρδίσματος. Επίσης Σχετικά με το espresso Όταν παρασκευάζεται σωστά, η ποσότητα της κρέμας μπορεί να διαφέρει λόγω παραγόντων όπως το προφίλ καβουρδίσματος και ο τύπος του κόκκου. Γενικά, οι κόκκοι Arabica τείνουν να έχουν λιγότερη κρέμα από τους κόκκους καφέ Robusta. Ακόμα και οι ελαφρώς καβουρδισμένοι κόκκοι παράγουν λιγότερη κρέμα από τους κόκκους μεσαίου και σκούρου καβουρδίσματος. Το χρώμα της κρέμας δείχνει επίσης πόσο δυνατός είναι ο καφές σας όσον αφορά την καφεΐνη. espresso είναι. Έτσι, όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα, τόσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε καφεΐνη που έχετε espresso έχω. 

Πώς πίνω; espresso?

Espresso συνήθως χαρακτηρίζεται από μια πικρή ή ξινή επίγευση. Ωστόσο, ανάλογα με την επιλογή των κόκκων, μπορείτε να παράγετε φανταστικά espresso που δεν έχει ούτε πικρή ούτε ξινή επίγευση με σύνθετες γεύσεις όπως φρούτα, γλυκύτητα, σοκολάτα και ξηρούς καρπούς. Σε σύγκριση με τον κανονικό καφέ, είναι πιο έμπειρος espresso το οποίο είναι πολύ ισχυρότερο ακριβώς επειδή το ρόφημα καφέ είναι πολύ μικρότερο αλλά πιο συμπυκνωμένο. Τότε espresso είναι, με λίγα λόγια, μια συμπιεσμένη εκδοχή του καφέ που παρασκευάζεται. Για κάποιον που δεν έχει συνηθίσει να πίνει καθαρό espresso η γευστική εμπειρία μπορεί να είναι συντριπτική. Το να μπορείς να απολαμβάνεις τις σύνθετες γεύσεις που espresso Οι προσφορές απαιτούν χρόνο, αλλά είναι πολύ ικανοποιητικές μόλις αναπτύξετε και βελτιώσετε τους γευστικούς σας κάλυκες. 
Espresso μπορεί να συνδυαστεί με ζεστό νερό, το οποίο ονομάζεται Americano και είναι το ρόφημα που μοιάζει περισσότερο με βρασμένο καφέ. Προσθέτοντας αφρόγαλα με espresso Μπορείτε να φτιάξετε μια ποικιλία από ροφήματα καφέ, όπως λάτε, καπουτσίνο, μακιάτο κ.λπ. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνταγές, από κρύα και γλυκά ροφήματα καφέ μέχρι μικρά ροφήματα όπως το Cortado. 

Πώς κάνω παρασκευή; espresso?

Espresso παρασκευασμένο από έναν μηχανή εσπρέσο που μπορεί να πιέσει έναν συμπαγή λεπτοαλεσμένο καφέ με πίεση 9 bar. Για να έχετε μια καλά ισορροπημένη espresso Υπάρχουν μερικά σημαντικά μέρη. Γενικά, θα πρέπει να έχετε αναλογία 1:2 αλεσμένου καφέ προς όγκο. espresso. Ετσι Σχετικά με το Αν αλέσετε 18 γραμμάρια καφέ, θα πρέπει να στοχεύσετε σε περίπου 36 γραμμάρια. espresso και ο χρόνος για την παραγωγή αυτής της ποσότητας espresso θα πρέπει να διαρκέσει από 25 έως 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, μπορείτε πάντα να βελτιώσετε τη συνταγή αυξάνοντας ή μειώνοντας ορισμένες παραμέτρους. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή ή κανόνας, αλλά αυτή είναι μια αρχή για να ξεκινήσετε και να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα. 
Back to top