Μετάβαση στο περιεχόμενο
Förstå pre-infusion för att ta din espressobryggning till nästa nivå - Barista och Espresso

Κατανοήστε την προ-έγχυση για να ανεβάσετε την παρασκευή του εσπρέσο σας στο επόμενο επίπεδο

Η προ-έγχυση είναι η διαδικασία της προσεκτικής μουσκεύσεως του αλεσμένου καφέ στον πορτοφίλτρο πριν εφαρμοστεί η πλήρης επιθυμητή πίεση εκχύλισης. Σκοπός είναι να διασφαλιστεί ότι το νερό διεισδύει ομοιόμορφα μέσα από το κεφάλι εκχύλισης, ώστε να διασφαλιστεί ότι ολόκληρος ο καφές έχει την ίδια ποσότητα νερού που ρέει μέσω αυτού όταν αρχίζει η εκχύλιση. Στην πράξη, αυτό λειτουργεί πολύ καλά. Όταν δοκιμάσαμε ένα espresso shot με προ-έγχυση σε σύγκριση με ένα espresso shot που εκχυλίστηκε χωρίς, παρατηρήσαμε σημαντικά λιγότερες περιπτώσεις καναλιών - είναι όταν το νερό βρίσκει μια διαδρομή με χαμηλή αντίσταση και ρέει μέσα από αυτή. Αυτό το πλεονέκτημα είναι εξίσου χρήσιμο για νέους οικιακούς μπαρίστες όσο και για επαγγελματίες μπαρίστες. Σχετικά με το μόλις έχεις ξεκινήσει, βοηθάει να έχεις κάτι που εξομαλύνει τυχόν ασυνέπειες στην κατανομή του καφέ στον portafilter σου. Ακόμη και όταν έχεις περάσει χρόνια ως barista, δεν υπάρχει λόγος να μην χρησιμοποιήσεις μια τεχνική που βοηθά να διασφαλίσεις ότι θα έχεις μια συνεπή εκχύλιση κάθε φορά.

Θα βρεις την προ-έγχυση στην πιο απλή της μορφή σε μηχανές με τον κλασικό σχεδιασμό κεφαλής ομάδας E61, όπως η Profitec Pro 700. Υψώνοντας μερικώς το ρυθμιστικό εκχύλισης ανοίγει το δρόμο μεταξύ της εισαγωγής νερού της μηχανής και της κεφαλής ομάδας - αλλά το σημαντικό εδώ είναι ότι η αντλία δεν ξεκινά. Αυτό επιτρέπει στην παθητική πίεση γραμμής του νερού στον σωλήνα νερού να σπρώξει νερό από την καζάνι προς τον καφέ στην κεφαλή ομάδας. Αυτή η πίεση γραμμής είναι σημαντικά χαμηλότερη από τα 9 bar που θα εφαρμόσει η αντλία, ομοιόμορφα και προσεκτικά μετράει την πίεση. Οι περισσότεροι μπαρίστες θα εφαρμόσουν προ-έγχυση οπουδήποτε μεταξύ 2 και 8 δευτερολέπτων πριν σηκώσουν τελείως το ρυθμιστικό και ξεκινήσουν την αντλία.

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί μόνο για άμεσα συνδεδεμένες μηχανές. Οι μηχανές espresso με εσωτερική δεξαμενή φρέσκου νερού δεν έχουν το πλεονέκτημα πίεσης γραμμής και επομένως πρέπει να χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους για να επιτύχουν προ-έγχυση. Πάρτε για παράδειγμα την Profitec Pro 400, μία από τις λίγες μηχανές espresso με εσωτερική δεξαμενή νερού που διαθέτει ενσωματωμένη προ-έγχυση. Χρησιμοποιεί μια ειδικά σχεδιασμένη κάψουλα με έμβολο και ελατήριο που συνδέεται ως αδιέξοδο με τη διαδρομή μεταξύ της καζάνι και της κεφαλής ομάδας. Όταν ξεκινάς την εκχύλιση σου, ανοίγει ο δρόμος μεταξύ της καζάνι και της κεφαλής ομάδας και η αντλία ξεκινά να σπρώχνει νερό. Ένα μέρος αυτού του νερού θα πάρει τη διαδρομή προς το αδιέξοδο και θα πιέσει κατά του εμβόλου, σπάζοντας ένα μέρος της πίεσης της αντλίας από τον καφέ. Όταν τελειώσει ο χρόνος προ-έγχυσης, το αδιέξοδο κλείνει και πλήρης πίεση κατευθύνεται στη συνέχεια προς την αντλία. Ακόμη και η Σχετικά με το μέθοδος εδώ είναι πολύ διαφορετική, το τελικό αποτέλεσμα είναι η ίδια προσεκτική προ-έγχυση που θα είχες με μια άμεσα συνδεδεμένη μηχανή.

Οι χειροκίνητοι flair μηχανές espresso έχουν το πλεονέκτημα ότι έχεις πλήρη έλεγχο της εκχύλισης, συμπεριλαμβανομένης της προ-έγχυσης. Με μια τέτοια μηχανή μπορείς εύκολα να πειραματιστείς με διάφορες τεχνικές και να αποκτήσεις ακριβώς τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Μια προτεινόμενη χειροκίνητη flair μηχανή espresso είναι Flair 58 και Flair Pro 2 , που και οι δύο έχουν υψηλή ποιότητα και προσφέρουν φανταστικά espresso shot. Με μια χειροκίνητη flair μηχανή εσπρέσο μπορείτε να επιτύχετε την απόλυτη εμπειρία παρασκευής και να δημιουργήσετε μοναδικούς συνδυασμούς γεύσεων.

Πέρα από την προ-έγχυση υπάρχει ένας κόσμος πολυπλοκότητας και πειραματισμού. Πράγματα όπως η "ροή προφίλ" ή η "πίεση προφίλ" μπορούν να θεωρηθούν το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της προ-έγχυσης. Αυτές οι τεχνικές προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στην ταχύτητα ροής του νερού και την πίεση κατά την παρασκευή, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη ακόμη καλύτερων αποτελεσμάτων και μοναδικών γεύσεων. Σχετικά με το αν θέλετε να πάρετε την παρασκευή εσπρέσο σας στο επόμενο επίπεδο και να πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις, σας προτείνουμε να εξετάσετε την αναβάθμιση σε μια μηχανή ροής προφίλ ή να αγοράσετε ένα κιτ αναβάθμισης ροής προφίλ. Αυτές είναι συμβατές με όλες τις Profitec μηχανές εσπρέσο με κεφαλή ομάδας E61 και μπορούν να σας προσφέρουν την ακρίβεια και τον έλεγχο που χρειάζεστε για να φτάσετε σε νέα ύψη στην παρασκευή εσπρέσο σας.

παλαιότερη ανάρτηση
Νεότερες αναρτήσεις

Καλάθι αγορών

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Ψώνισε τώρα