Μετάβαση στο περιεχόμενο
V60 Dripper

Pour over

Pour over είναι μια χειροκίνητη μέθοδος παρασκευής που αναδεικνύει τις φυσικές γεύσεις του καφέ με ακρίβεια και κομψότητα. Ελέγχοντας μόνοι σας τη ροή του νερού, τη θερμοκρασία και τον χρόνο παρασκευής, έχετε ένα πιο καθαρό, πιο ομοιόμορφο φλιτζάνι καφέ – κάθε φορά.

Η μέθοδος εκτιμάται ιδιαίτερα από τους λάτρεις του καφέ για την ικανότητά της να αναδεικνύει τη φρουτώδη γεύση, την οξύτητα και την πολυπλοκότητα των ελαφρά καβουρδισμένων κόκκων. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα φίλτρο, φρεσκοαλεσμένο καφέ και ζεστό νερό - τα υπόλοιπα εξαρτώνται από εσάς.

Ανευλαβής Σχετικά με το χρησιμοποιείτε ένα Hario V60, Chemex ή Kalita Το κύμα είναι pour over Η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν την παρασκευή καφέ.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Πώς να φτιάξετε ένα pour over καφές;
  1. Βράζετε νερό και αφήστε να κρυώσει στους 90-96 ° C.
  2. Τοποθετήστε ένα φίλτρο μέσα pour over-Το ζυθοποιό και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
  3. Προσθέστε φρεσκοκομμένο καφέ (π.χ. 20 g) και φτιάξτε την άνθηση με περίπου 40 g νερού.
  4. Σιγά -σιγά ρίξτε στο υπόλοιπο νερό σε κυκλικές κινήσεις.
  5. Αφήστε όλο το νερό να ρέει (συνολικά περίπου 300-340 g νερού).
  6. Σαφής! Ο χρόνος ζυθοποιίας πρέπει να είναι περίπου 3 λεπτά.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ pour over Και παρασκευάστε καφέ σε μηχάνημα;

Η διαφορά είναι στον έλεγχο και τη γεύση. Pour over Ο καφές παρασκευάζεται με το χέρι όπου εσείς ελέγχετε τον εαυτό σας τη ροή νερού, τη θερμοκρασία και το χρόνο. Δίνει ένα καθαρότερο, πιο περίπλοκο προφίλ γεύσης. Ο καφές της μηχανής είναι αυτοματοποιημένη και απλούστερη, αλλά συχνά παρέχει ένα λιγότερο λεπτό κύπελλο και λιγότερο έλεγχο στην εξαγωγή.

Τι είδους καφέ πρέπει να χρησιμοποιήσω σε ένα pour over?

Οι περισσότερες ποικιλίες καφέ γείωση λειτουργούν pour over, Αλλά το αποτέλεσμα εξαρτάται από το βαθμό λείανσης, το ψήσιμο και τις προσωπικές προτιμήσεις γεύσης. Θέλετε ένα καθαρό και φρουτώδες κύπελλο; Επιλέξτε ένα ελαφρύ ψητό ειδικό καφέ, κατά προτίμηση ενιαία προέλευση από π.χ. Αιθιοπία ή Κολομβία. Προτιμάτε μια πληρέστερη γεύση; Στη συνέχεια, ενδιάμεσα ή μείγματα μπορούν να χωρέσουν καλύτερα. Δοκιμάστε τον εαυτό σας - pour over Ψωνίστε εξίσου πολύ Σχετικά με το Γεύσω σαν Σχετικά με το τεχνική.

Πόσο καιρό πρέπει να πάρει η ζυθοποιία;

ΕΝΑ pour over-Το BREWSING πρέπει να πάρει μεταξύ 2,5 και 4 λεπτά Σύνολο - Από την πρώτη ρίψη μέχρι την τελευταία πτώση. Ο χρόνος επηρεάζεται από την ποσότητα του καφέ, του βαθμού λείανσης, της ροής νερού και του τύπου φίλτρου. Πολύ σύντομος χρόνος ζυθοποιίας μπορεί να δώσει λεπτή γεύση, ενώ είναι πολύ καιρό σε κίνδυνο.

Τι είναι ένα "ανθισμένο" και γιατί το κάνετε;

Το Blooming είναι το πρώτο βήμα pour over-Το ζυθοποιία όπου προκαλείτε τον καφέ με μικρότερη ποσότητα νερού (περίπου διπλάσιο βάρος του καφέ) και περιμένετε 30-45 δευτερόλεπτα. Απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα που παραμένει μετά το ψήσιμο, το οποίο βοηθά ομοιόμορφα την εξαγωγή των γεύσεων του καφέ. Η παράκαμψη της ανθοφορίας μπορεί να οδηγήσει σε ανομοιογενή ζυθοποιία.

Τι βαθμό λείανσης πρέπει να έχω pour over?

Χρησιμοποιήστε ένα μεσαία άλεση, όπως το τραπέζι αλάτι. Για λεπτή λείανση, ο καφές παρασκευάζεται πολύ αργά και γίνεται πικρή, ενώ για χονδροειδές λείανση δίνει πολύ γρήγορη ζυθοποιία και λεπτή γεύση. Ρυθμίστε τη λείανση μετά το χρόνο και τα αποτελέσματα της γεύσης της παρασκευής - οι μικρές αλλαγές κάνουν μεγάλη διαφορά.

Καλάθι αγορών

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Ψώνισε τώρα