Μετάβαση στο περιεχόμενο
Fransk press - Barista och Espresso

French Press

French Press, ή French press, είναι η διαχρονική καφετιέρα που σας προσφέρει ένα δυνατό και αρωματικό φλιτζάνι καφέ – κάθε φορά. Με την παρασκευή χοντροκομμένου καφέ απευθείας σε ζεστό νερό και στη συνέχεια τον διαχωρισμό του με μια μεταλλική πρέσα με πλέγμα, διατηρούνται τα φυσικά έλαια και οι γεύσεις του καφέ. Το αποτέλεσμα; Μια πλήρης, ολοκληρωμένη και έντονη γευστική εμπειρία χωρίς φίλτρα ή μηχανές.

Ανευλαβής Σχετικά με το Είτε είστε αρχάριος είτε λάτρης του καφέ, μια γαλλική πρέσα είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν τον πλήρη έλεγχο της παρασκευής τους. Εύκολη στη χρήση, εύκολη στο καθάρισμα και εντελώς απαλλαγμένη από πλαστικά ή χάρτινα φίλτρα – απλώς καθαρός καφές, όπως πρέπει να είναι.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Τι είναι ο γαλλικός καφές τύπου;

Ο γαλλικός καφές τύπου είναι μια μέθοδος ζυθοποιίας, όπου ο χονδροειδής καφές αναμειγνύεται απευθείας με ζεστό νερό και στη συνέχεια πιέζεται μέσα από ένα μεταλλικό φίλτρο. Ο ζυθοποιός - συχνά ονομάζεται Press Cag ή French Press - Δεν απαιτεί ούτε ηλεκτρικό ρεύμα ούτε διηθητικό χαρτί, γεγονός που το καθιστά απλό και φιλικό προς το περιβάλλον. Η μέθοδος παρέχει έναν πλήρη καφέ με πολύ σώμα, καθώς τα φυσικά έλαια από τους κόκκους καφέ δεν φιλτράρονται μακριά όπως στα φίλτρα χαρτιού. Το αποτέλεσμα είναι ένα πλούσιο και νόστιμο φλιτζάνι στρογγυλό στόμα, ιδανικό για όσους εκτιμούν την έντονη γεύση και το πλήρες άρωμα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν γαλλικό τύπο;

Η χρήση ενός γαλλικού τύπου είναι απλή, αλλά απαιτεί μια μικρή αίσθηση για αναλογίες και χρόνο. Ξεκινήστε προσθέτοντας καφέ καφέ στην κανάτα - ένα καλό σημείο εκκίνησης είναι περίπου 60 g καφέ ανά λίτρο νερού. Στη συνέχεια, ρίξτε πάνω από το νερό μεταξύ 92-96 ° C (αμέσως μετά το βρασμό). Ανακατεύομαι απαλά Σχετικά με το Για να βεβαιωθείτε ότι όλος ο καφές παίρνει μούσκεμα. Τοποθετήστε το καπάκι χωρίς να πιέσετε τον τύπο και αφήστε τον καφέ να απολαύσει 4 λεπτά. Στη συνέχεια, πιέστε αργά και ομοιόμορφα κάτω από την πρέσα. Σερβίρετε αμέσως μετά το πάτημα για να αποφύγετε την εξόρυξη, η οποία διαφορετικά μπορεί να δώσει μια πικρή γεύση.

Τι είδους καφές είναι καλύτερο για το γαλλικό Τύπο;

Για τον γαλλικό Τύπο, συνιστάται ο φρεσκοκομμένος καφές Ακατέργαστος βαθμός λείανσης, σαν το θαλασσινό αλάτι σε μέγεθος. Περίπου ο αλεσμένος καφές παρέχει ομοιόμορφη εκχύλιση και μειώνει τον κίνδυνο συννεφιασμένου καφέ. Ο βαθμός ψησίματος είναι θέμα γεύσης - η ενδιάμεση σκουριά και η σκοτεινή σκουριά είναι πιο συνηθισμένη καθώς δίνουν έναν πλήρη, σοκολάτα και καρύδια χαρακτήρα. Ο Γαλλικός Τύπος είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να ζήσετε τον καφέ μεμονωμένα, καθώς η μέθοδος διατηρεί τόσο το σώμα όσο και τις αποχρώσεις γεύσης, πράγμα που σημαίνει ότι η προέλευση παίρνει πραγματικά να λάμψει.

Πώς να καθαρίσετε έναν γαλλικό τύπο;

Για να διατηρήσετε μια καθαρή γεύση και μεγάλη διάρκεια ζωής, θα πρέπει να καθαρίσετε τον γαλλικό σας τύπο μετά από κάθε χρήση. Ξεκινήστε με την εκκένωση του καφέ καφέ - κατά προτίμηση στο κομπόστ ή τα σκουπίδια (αποφύγετε να το ρίξετε στην αποχέτευση, καθώς μπορεί να προκαλέσει στάση). Ξεπλύνετε την κανάτα με ζεστό νερό και αφαιρέστε το φίλτρο. Πλύνετε όλα τα μέρη με ζεστό νερό και ήπιο απορρυπαντικό. Για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα λαδιού που μπορούν να επηρεάσουν τη γεύση, κατά προτίμηση χρησιμοποιήστε μια μικρή βούρτσα στο φίλτρο. Ο τακτικός καθαρισμός είναι το κλειδί για τον καλύτερο καφέ και τον βιώσιμο ζυθοποιό.

Πώς διαφέρει ο γαλλικός τύπος από άλλες μεθόδους ζυθοποιίας;

Ο γαλλικός τύπος διαφέρει από άλλες μεθόδους όπως pour over, Μηχανή ζυθοποιίας ή ζυθοποιίας εσπρέσο με διάφορους τρόπους. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι δεν χρησιμοποιεί φίλτρα χαρτιού - πράγμα που σημαίνει ότι τα φυσικά έλαια του καφέ παραμένουν στο ποτό. Δίνει μια πλουσιότερη γεύση και πληρέστερο σώμα. Σε αντίθεση με την μηχανή εσπρέσο, ο γαλλικός τύπος δεν απαιτεί ηλεκτρική ενέργεια και καμία πίεση, καθιστώντας την πιο προσιτή και φορητή. Είναι επίσης λιγότερο τεχνικά απαιτητικό από pour over, Αυτό το καθιστά ιδανικό για αρχάριους που θέλουν να ετοιμάσουν πολύ καλό καφέ χωρίς ταλαιπωρία.

Πώς αποφεύγετε ότι ο καφές γίνεται συννεφιασμένος σε γαλλικό τύπο;

Ο συννεφιασμένος καφές οφείλεται συνήθως στο γεγονός ότι ο βαθμός λείανσης είναι πολύ καλός, πράγμα που σημαίνει ότι τα μικρά σωματίδια γλιστρούν μέσω του φίλτρου. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείτε πάντα τον χοντρό καφέ - αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στον γαλλικό Τύπο όπου το φίλτρο δεν συλλαμβάνει ως μικρά σωματίδια ως φίλτρο χαρτιού. Μια άλλη συμβουλή είναι να αποφύγετε να αγγίξετε Σχετικά με το Ο καφές πάρα πολύ μετά τη ζυθοποιία, καθώς μπορεί να ξεκινήσει το ιζήματα. Πιέστε επίσης προς τα κάτω τον Τύπο αργά και σταθερά και ρίξτε απαλά τον καφέ χωρίς να κουνάτε την κανάτα. Εάν θέλετε έναν ακόμη πιο ξεκάθαρο καφέ, μπορείτε να το στραγγίξετε μέσα από ένα επιπλέον φίλτρο πριν από το σερβίρισμα.

Καλάθι αγορών

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Ψώνισε τώρα