Πώς να καθαρίσετε τον μύλο καφέ σας
Jun 01, 2024
Καθαρισμός του μύλου καφέ ή του μύλου εσπρέσο
Όταν έχετε ρυθμίσει σωστά τον μύλο σας, ο καθαρισμός και η συντήρηση γίνονται εύκολα. Ο απλούστερος τρόπος για να καθαρίσετε τον μύλο καφέ ή τον μύλο εσπρέσο σας είναι να χρησιμοποιήσετε Urnex Grindz, αλλά θα σας δείξουμε επίσης πώς μπορείτε να το καθαρίσετε χειροκίνητα.
Καθαρισμός με Urnex Grindz
Ο πιο απλός τρόπος για να καθαρίσετε έναν μύλο είναι να τρέξετε το Grindz μέσα του κάθε δύο μήνες. Οι παρακάτω οδηγίες προέρχονται από τους συνεργάτες μας στο Urnex:
- Αδειάστε τον κάδο των κόκκων του μύλου από τον παλιό καφέ και ρυθμίστε την κοπή σε 3-4 βήματα πιο χοντρή.
- Προσθέστε 35 γραμμάρια δισκίων καθαρισμού μύλου σε έναν άδειο μύλο.
- Αλέστε ολόκληρη τη συσκευασία μέσω του μύλου και απορρίψτε την.
- Προσθέστε 40 γραμμάρια (περίπου 4-5 κουταλιές σούπας) παλιού καφέ στον κάδο κόκκων.
- Αλέστε τον καφέ για να πιέσετε τυχόν υπολείμματα του Grindz από τον μύλο και απορρίψτε τον.
Καθαρισμός χωρίς Grindz
Για καθαρισμό χωρίς Grindz, προτείνουμε τα εξής εργαλεία: μια φιάλη πεπιεσμένου αέρα, μια βούρτσα, μια καθαρή και στεγνή πετσέτα, και μια ηλεκτρική σκούπα με προσαρμογέα ακροφυσίου (προαιρετικά).
- Αφαιρέστε τον κάδο κόκκων και αδειάστε τον από τους κόκκους καφέ.
- Χρησιμοποιήστε μια καθαρή και στεγνή πετσέτα για να σκουπίσετε το εσωτερικό του κάδου κόκκων. Αποφύγετε μια υγρή πετσέτα, καθώς η υγρασία στον μύλο μπορεί να κολλήσει τον καφέ στις λεπίδες και να προκαλέσει μπλοκάρισμα.
- Χρησιμοποιήστε πεπιεσμένο αέρα και μια βούρτσα για να καθαρίσετε τον μύλο από υπολείμματα καφέ και την κανάλι κοπής. Καλύψτε την κορυφή του μύλου με μια πετσέτα για να ελαχιστοποιήσετε τη διασπορά καφέ στον αέρα.
- Σχετικά με το αν έχετε μια ηλεκτρική σκούπα με προσαρμογέα ακροφυσίου, χρησιμοποιήστε την για να καθαρίσετε χαλαρό καφέ από τις λεπίδες, την κανάλι κοπής και τον πάγκο εργασίας.
- Επανατοποθετήστε τον κάδο κόκκων και ανοίξτε την είσοδο του κάδου.
- Απολαύστε τον πρόσφατα καθαρισμένο μύλο σας!
Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να διατηρήσετε τον μύλο καφέ ή τον μύλο εσπρέσο σας καθαρό και σε άριστη κατάσταση, διασφαλίζοντας ότι θα έχετε πάντα την καλύτερη δυνατή γευστική εμπειρία από τον καφέ σας.